Koolhydraatarme Recepten


Afvallen met een koolhydraatarm dieet is leuk omdat je relatief veel vrijheid hebt in je voeding keuze. Andere diëten worden vaak als moeilijker ervaren omdat je maar een beperkt aantal voedingsmiddelen mag hebben. Het koolhydraatarm dieet leent zich dus goed voor een gevarieerd voedingsschema. Het enige 'probleem' is dat je zelf moet uitvinden welke gerechten je lekker vindt. Dit hangt ook weer af van hoeveel moeite je wilt doen en welke koolhydraatarme tussendoortjes jij lekker vindt. Wil je een compleet voedingsschema ontvangen? Laat dan onderaan deze pagina vrijblijvend je e-mail achter.

Gebakken ei met groente en ham

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 eieren
  • 2 plakjes ham
  • halve tomaat en/of een halve paprika
  • Basilicum
  • Peper en zout

Voedingswaarde per portie

  • 6 gram koolhydraten
  • 23 gram eiwitten
  • 14 gram vet (grotendeels gezonde vetten)

Bereiding

  1. Snijd de halve tomaat of paprika in kleine stukjes en snijd de ham in reepjes.
  2. Pak een koekenpan en zet deze op het vuur met een klein scheutje olijfolie. Doe eerst de groente in de pan en bak deze een beetje aan.
  3. Pak een spatel en schenk de twee eieren in de pan, roer met de spatel door het ei zodat het niet aanbakt en goed mengt met de groente.
  4. Voeg peper, zout en basilicum toe en als laatste de ham reepjes, blijf goed roeren met de spatel en serveer als het ei helemaal gaar is.

Roergebakken Varkensvlees met spinazie

Ingrediënten voor 1 portie

  • 125 gram mager varkensvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram lente ui
  • 150 gram spinazie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Cayennepeper
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
  • Peper en zout

Voedingswaarde per portie

  • 6 gram koolhydraten
  • 30 gram eiwitten
  • 27 gram vet (gezonde vetten)

Bereiding

  1. Snijd het varkensvlees stukjes, niet te kleine stukjes. Doe het gesneden vlees in een ruime kom. Pers de knoflook en snijd de lente ui kleine ringetjes en doe deze bij het vlees in de kom. Voeg ook de cayennepeper roe en meng het voorzichtig doorelkaar. Laat het even staan.
  2. Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge pan goudbruin
  3. Verhit de kokos- of olijfolie op hoog vuur in een pan met dikke bodem. Als de olie goed heet is roerbak dan het vlees, knoflook, lente ui en cayennepeper tot dat het vlees aan alle kanten goudbruin is. Haal het uit de pan en zet het even apart.
  4. Doe in dezelfde pan de sojasaus en spinazie, hussel dit goed door elkaar. Roerbak tot dat de spinazie zacht wordt. Doe dan het vlees weer terug in de pan en schep het door elkaar. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe en schud het doorelkaar zodat het goed verdeeld.

U krijgt een goed beeld van het koolhydraatarm dieet op de koolhydraatarm dieet pagina



Het koolhydraatarmdieet dieetplan:

koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm recept 14 (bladzijde 13)

koolhydraatarme koekjes

Koolhydraatarm recept 19 (bladzijde 19)

koolhydraatarme salade

Koolhydraatarm recept 34 (bladzijde 23)

omelet

Koolhydraatarm recept 41 (bladzijde 32)

avocado koolhydraatarm

Koolhydraatarm recept 67 (bladzijde 41)

gezonde salade

Koolhydraatarm recept 88 (bladzijde 49)

carpaccio

Koolhydraatarmrecept 101 (bladzijde 56)

biefstuk koolhydraatarm

Koolhydraatarmrecept 112 (bladzijde 62)

koolhydraatarme muffin

Koolhydraatarmrecept 118 (bladzijde 68)

koolhydraatarm brood