IMG-LOGO

Koolhydraatarme amandelpannenkoeken

Door: Lisa

Recept beschrijving

Deze glutenvrije en koolhydraatarme amandelpannenkoeken zijn ideaal als snel ontbijt of een pannenkoekje tussendoor. Door het gebruik van amandelmeel en amandelmelk is de cake koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij! Je kunt deze pannenkoeken ook van te voren maken, in porties invriezen en dan eruit halen wanneer je het nodig hebt. Zo heb je altijd een gezonde snack of ontbijt klaarliggen. Het is namelijk zo ondooit als je het nodig hebt!

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme amandelmeel pannenkoeken

Benodigde ingrediënten 6 kleine pannenkoeken:

  • 75 gram amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk, ongezoet
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • Snufje kaneel en/of koekkruiden
  • Boter of olie om in te bakken
  • Optioneel: zoetstof

Bereiding:

  1. Doe het amandelmeel, zout, kaneel en het bakpoeder in een kom en meng het goed door elkaar.
  2. Mix in een andere kom de eieren met de amandelmelk en zout. Voeg nu alles van stap 1 toe en mix alles goed door elkaar tot dat je en mooi beslag hebt.
  3. Verwarm een pan, doe de boter of (kokos)olie in de pan en bak de amandelpannenkoeken goudbruin.

Tip voor variatie:

Serveer met vers fruit zoals bananen 🍌, aardbeien 🍓 of frambozen 🍇 en eventueel een beetje koolhydraatarme siroop. Of voeg voor een extra bite, wat gemalen noten, zaden of pitten toe!

Macronutriënten amandelmeel pannenkoeken per portie:

  • 2 porties
  • 344 kcal
  • 7,9 gram Koolhydraten
  • 35,5 gram vet
  • 22,8 gram eiwit
Koolhydraatarme amandelmeel pannenkoeken

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

Koolhydraatarm dieetplan