logo mobiel

Vicky Debacker
Viel 92 kilo af en weegt nu 53 kilo

Hallo ik ben Vicky ik ben 46 jaar gelukkig getrouwd mama van 5 prachtige kinderen en sinds september oma geworden van het mooiste meisje van de wereld. Ik woon in België net aan de zee zalig.

Vicky voor en na afvallen

Wat voor diëten heb je allemaal geprobeerd en was dit een succes?

Ik ben begonnen met koolhydraat arm te eten in de paasvakantie van 2019. Ik was mijn gewicht zo zat ik kon niet meer vooruit maar had ook wel wat kg’s mee te sleuren 145 kg wel te verstaan. Ik had eigenlijk nooit nagedacht over dieten tot die bewuste dag. Ik ben gaan googelen en al vlug kwam ik dit dieet tegen dat sprak me enorm aan.

Ik ben meteen gaan inlezen en leren want je moet eigenlijk heel je oude levensstijl veranderen. Ik ben er ingesprongen met volle moed en ik doe het nu nog steeds. Ik zou geen andere levensstijl meer willen. Ik ben dus in al die jaren nooit terug gevallen en dat wil ik ook niet.

Heb je wel eens jouw bloedwaarden laten testen of je (pre)diabetes hebt? Zo ja, wat voor uitslagen heb je toen gekregen van de dokter?

Mijn huisarts zag mijn verandering en ik heb dikwijls laten mijn bloed controleren en dat was steeds super oké dus een dikke duim voor mezelf.

Had je in het verleden lichamelijke klachten die een oorzaak waren voor jouw overgewicht?

Mijn lichamelijke klachten waren enorm, ik was geen leuke mama meer die het liefst altijd binnen bleef. Ik was echt heel snel zwaar vermoeid.

Waar liep je in jouw leven tegenaan waardoor je bent aangekomen en hoe komt het dat je in die periode te veel en ongezond bent gaan eten?

Ik ben nooit slank slank geweest, maar na de eerste bevalling werd ik steeds zwaarder en ik greep ook altijd naar de verkeerde voeding zoals chips, chocolade en enorm veel Cola drinken.

Wat is de belangrijkste reden dat je koolhydraatarm bent gaan eten?

De belangrijkste reden de ik koolhydraat arm ben gaan eten is dat het me gewoon erg aansprak.

Hoe heb je Lisa ontdekt? Wanneer ben je gestart met Lisa’s recepten?

Ik ben toevallig op Lisa haar Facebook groep terecht gekomen en was een warme groep waar je steeds vragen mag stellen menu’s gedeeld worden zo fijn. Ik ben in de groep gekomen in 2021 en al snel had ik mijn eerste boeken.

Hoeveel kilo ben je inmiddels al afgevallen?

Mijn streefdoel was 75 kg wegen leek wel een droom maar ik viel meer af eerst tot 49 kg en nu is dat 52 kg a 53 kg. Ik ben dus in totaal 92 kg afgevallen op een dik jaar en ik kan het ook makkelijk behouden ondanks dat ik in een vervroegde menopauze ben gekomen.

vicky

Hoe ziet jouw dag eruit op het gebied van eten? Wat eet je bij het ontbijt, de lunch en het diner?

Onbijt doe ik vaak met een eitje Middag een zaden cracker met iets lekkers En savonds bvb de kip stroganoff met bloemkoolrijst

Wat zijn jouw favoriete koolhydraatarme tussendoortjes?

Ik ben van mening als je lichaam goed gevoed is je weinig trek hebt in tussendoortjes als ik toch zin heb een schaaltje Griekse yoghurt met aardbeien of wat noten Handje snoep tomaatjes

Waarom werkt koolhydraatarm eten goed voor jou?

Waarom koolhydraatarm super werkt voor mij, omdat ik er 100% zelf achter sta en omdat ik geen zin meer heb in zoet, omdat ik echt voldaan ben na de maaltijd en het heerlijk eten is. Ik had vroeger echt een hoop kg’s mee te sleuren, maar nu heb ik op gezondheidsvlak energie voor 10, ik sta nooit meer stil. Ik slaap beter, ik voel me gewoon top, ik ben nooit meer moe.

Hoe combineer jij koolhydraatarm eten in de praktijk met je werk en andere gezinsleden?

Ik ben de enige thuis die zo eet dus ik maak altijd mijn eten en dat van mij gezin appart.

Wat zijn jouw 3 favoriete recepten van Lisa?

Mijn 3 favoriete recepten zijn kip stroganoff de kaas uien broodjes En deze tijd zeker het asperge salade Maar er zijn er zo veel meer Lisa haar recepten zijn top.

Wat voor reacties krijg je uit je omgeving?

Reactie uit de omgeving verdeeld: sommige willen het ook doen maar geven het op. Andere mensen geloven dan niet dat ik dit uit mezelf heb gedaan en denken dat ik stiekem een operatie heb gedaan, dat doet wel pijn. Want ik heb hier keihard voor gewerkt. Maar ik en mijn gezin en beste vrienden en familie weten dat ik het uit mezelf heb gedaan en met de heerlijke recepten van Lisa

wat zijn dan jouw 3 ultieme tips voor afvallen en koolhydraatarm eten?

Mijn advies is als je het wil dan kun je het! Veel lezen en zeker Lisa haar boeken staan vol informatie en de recepten zijn echt zo top.

Heb je een favoriet product uit Lisa’s webshop?

Lisa's boeken.

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet
Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Hoe werkt het koolhydraatarm dieet

Kerstboompjes choco muffin
Recept: Kerstboompjes choco muffin

Koolhydraatarme chocolade kerstboom muffins, super leuk om te maken en heerlijk om te eten! Lees hier verder: Kerstboompjes choco muffin

Zalmsalade
Recept: Zalmsalade

Een simpele salade van zalm op lowcarb crackers! Ideaal als lunch, gezonde snack of lekker 's avonds op de bank in plaats van een zak chips. Lees hier verder: Zalmsalade

low carb recepten