logo mobiel

Artikelen over voeding

Koolhydraatarm brood
Koolhydraatarm brood en broodvervangers

Veel mensen in Nederland ontbijten en lunchen elke dag met brood. Omdat brood veel (snel verterende) koolhydraten bevat past het traditionele brood niet in het koolhydraatarm dieet. Gelukkig zijn er veel lekkere alternatieven zoals koolhydraatarm brood!

Lees verder
Suiker
Schuilnamen voor suiker & koolhydraten - ken jij ze allemaal?

Er zijn ontzettend veel producten in de supermarkt waar veel suiker in zit, maar dan heet het net anders. Denk aan: Agavesiroop, Caramel, Fructose, Castor melis, Galactose, Kandij, Malt, Maple syrup, Sacharose, Trehalose en nog veel meer schuilnamen voor suiker en snelle koolhydraten! Check hier onze tips om hiermee om te gaan.

Lees verder
Vezels
Waarom vezels belangrijk zijn in het koolhydraatarm dieet

Vezels zijn plantaardige delen en zijn een speciale soort koolhydraten, maar je hoeft vezels niet te vermijden in het koolhydraatarm dieet. ezels zorgen voor een verzadigd gevoel, zijn goed voor je stoelgang en ondersteunen je immuunsysteem.

Lees verder
Koolhydraatarme loempia's
Koolhydraatarme vervangers voor een betere gezondheid

Het doel van dit artikel is simpel: vervang koolhydraatrijke producten door koolhydraatarme producten. Nasi, cruesli, brood, pasta en pizza zitten vol met koolhydraten, maar het goede nieuws is dat er koolhydraatarme alternatieven voor zijn. Lees verder om inspiratie op te doen.

Lees verder
Gezonde keuzes maken
Evenveel calorieën, maar wat is dan gezonder?

In dit artikel gaan we in op hoe je twee verschillende producten eerlijk met elkaar kunt vergelijken. We vergelijken een broodje kroket met een broodje kaas, een glas cola met een banaan en als laatste bekijken we het vershil tussen pindakaas en chocoladepasta.

Lees verder
Vegetarisch weekmenu
Een vegetariësch koolhydraatarm weekmenu

Dit koolhydraatarm weekmenu is niet alleen voor vegetariërs hoor. Als je kennis wilt maken met koolhydraatarme gerechten (zonder vlees) die wel heel smaakvol zijn, dan kan dit artikel een bron van inspiratie voor je zijn. Het weekmenu bestaat uit eenvoudige maaltijden en we hebben de recepten met bereiding toegevoegd!

Lees verder
Gezonde babyvoeding
Gezonde babyhapjes met recepten en uitleg

Vanaf wanneer mag een baby (gezonde) babyhapjes krijgen en wat zijn dan leuke (lekkere) hapjes? We bespreken in dit artikel een aantal opties voor je baby zoals: groente of fruit, koken of stomen, en vers of uit een potje. Ga lekker aan de slag en maak zelf een aantal babyhapjes.

Lees verder
Gezonde babyvoeding
Koolhydraatarme broodmixen

Brood bij het ontbijt of de lunch is écht een Nederlandse gewoonte. Helaas zitten er redelijk veel koolhydraten in brood en daarom zijn veel mensen op zoek naar lekkere broodmixen. In dit artikel bespreken enkele koolhydraatarme broodmixen.

Lees verder
low carb recepten