logo mobiel

Artikelen in de categorie voeding

Waarom vezels belangrijk zijn in het koolhydraatarm dieet

Vezels

Vezels zijn plantaardige delen en zijn een speciale soort koolhydraten, maar je hoeft vezels niet te vermijden in het koolhydraatarm dieet. ezels zorgen voor een verzadigd gevoel, zijn goed voor je stoelgang en ondersteunen je immuunsysteem.

Lees dit artikel

Koolhydraatarme groenten: alles op een rijtje

koolhydraatarme groenten

Groenten zijn gezond en gelukkig zijn de meeste groenten ook koolhydraatarm, maar niet allemaal. Wortel en pastinaak bijvoorbeeld bevatten relatief veel zetmeel (koolhydraten) en zijn daardoor dus niet koolhydraatarm. In dit artikel lees je welke groenten allemaal geschikt zijn.

Lees dit artikel

Koolhydraatarm fruit is lekker én gezond

koolhydraatarm fruit

Fruit bevat regelmatig veel suiker en koolhydraten en daarom is dus ook niet al het fruit koolhydraatarm. Wil je weten welke soorten fruit wel koolhydraatarm zijn, lees dan dit artikel en haal wat low carb fruit in huis. In het algemeen geldt dat rood fruit zoals bessen, aardbeien en frambozen koolhydraatarm zijn.

Lees dit artikel

Koolhydraten tabel en koolhydraten lijst

Koolhydraten lijst

Vraag jij je wel eens af hoeveel gram koolhydraten er in een product zitten? Bekijk dan eens deze interactieve koolhydraten tabel met zoekfunctie. In een handomdraai kom je erachter hoeveel gram koolhydraten er in een avocado, appel, kwark of frikandellen zitten.

Lees dit artikel

Koolhydraatarm brood en broodvervangers

Koolhydraatarm brood

Veel mensen in Nederland ontbijten en lunchen elke dag met brood. Omdat brood veel (snel verterende) koolhydraten bevat past het traditionele brood niet in het koolhydraatarm dieet. Gelukkig zijn er veel lekkere alternatieven zoals koolhydraatarm brood!

Lees dit artikel

Schuilnamen voor suiker & koolhydraten - ken jij ze allemaal?

Suiker

Er zijn ontzettend veel producten in de supermarkt waar veel suiker in zit, maar dan heet het net anders. Denk aan: Agavesiroop, Caramel, Fructose, Castor melis, Galactose, Kandij, Malt, Maple syrup, Sacharose, Trehalose en nog veel meer schuilnamen voor suiker en snelle koolhydraten! Check hier onze tips om hiermee om te gaan.

Lees dit artikel

Koolhydraatarme vervangers voor een betere gezondheid

Koolhydraatarme loempia's

Het doel van dit artikel is simpel: vervang koolhydraatrijke producten door koolhydraatarme producten. Nasi, cruesli, brood, pasta en pizza zitten vol met koolhydraten, maar het goede nieuws is dat er koolhydraatarme alternatieven voor zijn. Lees dit artikel om inspiratie op te doen.

Lees dit artikel

Evenveel calorieën, maar wat is dan gezonder?

Gezonde keuzes maken

In dit artikel gaan we in op hoe je twee verschillende producten eerlijk met elkaar kunt vergelijken. We vergelijken een broodje kroket met een broodje kaas, een glas cola met een banaan en als laatste bekijken we het vershil tussen pindakaas en chocoladepasta.

Lees dit artikel

Een vegetariësch koolhydraatarm weekmenu

Vegetarisch weekmenu

Dit koolhydraatarm weekmenu is niet alleen voor vegetariërs hoor. Als je kennis wilt maken met koolhydraatarme gerechten (zonder vlees) die wel heel smaakvol zijn, dan kan dit artikel een bron van inspiratie voor je zijn. Het weekmenu bestaat uit eenvoudige maaltijden en we hebben de recepten met bereiding toegevoegd!

Lees dit artikel

Gezonde babyhapjes met recepten en uitleg

Gezonde babyvoeding

Vanaf wanneer mag een baby (gezonde) babyhapjes krijgen en wat zijn dan leuke (lekkere) hapjes? We bespreken in dit artikel een aantal opties voor je baby zoals: groente of fruit, koken of stomen, en vers of uit een potje. Ga lekker aan de slag en maak zelf een aantal babyhapjes.

Lees dit artikel

Lekkere alternatieven voor koolhydraatrijk brood

Gezonde babyvoeding

Brood bij het ontbijt of de lunch is écht een Nederlandse gewoonte. Helaas zitten er redelijk veel koolhydraten in brood en daarom zijn veel mensen op zoek naar lekkere broodmixen. In dit artikel bespreken enkele koolhydraatarme broodmixen.

Lees dit artikel
low carb recepten