IMG-LOGO

Rosbief carpaccio met sla, dressing en parmezaanse kaas

Door: Lisa

Recept beschrijving

Dit is een eenvoudig maar lekker receptje. Ideaal als je van een hartig ontbijt houdt! Het is geen standaard carpaccio zoals je het in een restaurant krijgt, maar dit keer van gegrilde rosbief en dat is ook erg lekker. Je kunt variëren met wat je door de salade doet of welke dressing je gebruikt. Zo kun je dit gerecht op meerdere manieren eten, kijk bij de tips hieronder voor wat variatie mogelijkheden.

Dit ga je klaarmaken:

/rosbief carpaccio

Benodigde ingrediënten 1 portie:

  • 5 plakken rosbief
  • 15 gram sla
  • 100 gram komkommer
  • 20 gram Parmenzaanse kaas
  • Snufje zout
  • Peper en eventueel andere kruiden
  • Dressing:

  • 1 eetlepel yoghurt of kwark
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd

Bereiding:

  1. Maak eerst de dressing, pak een ruime kom en doe alle ingrediënten daar in. Pak een lepel of kleine garde en meng alles goed door elkaar. Zet de dressing even apart.
  2. was de komkommer en snijd met schil in kleine stukjes. Leg de plakken rosbief op een bord en verdeel de sla en komkommer over de plakken rosbief.
  3. snijd wat Parmezaanse kaas en verdeel over de sla.
  4. Roer de dressing nogmaals door elkaar en giet over de salade.

Tip voor variatie:

Varieer met groenten! Voeg eens andere groente toe die je lekker vindt. Of gebruik gekruide andere vleeswaren, denk aan kipfilet, ham of gerookte zalm bijvoorbeeld. Je kunt ook een andere dressing maken, denk aan honing-mosterd mayonaise of pestodressing..

Macronutriënten rosbief carpaccio:

  • 1 portie
  • 326 kcal
  • 3,1 gram Koolhydraten
  • 20,4 gram vet
  • 31,7 gram eiwit
rosbief carpaccio

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

Koolhydraatarm dieetplan