logo mobiel

Artikelen in de categorie Afvallen

De energiebalans is leidend bij het afvallen

Buikvet

Als je wilt afvallen zul je een negatieve energiebalans moeten creëren. Dit kun je doen door minder calorieën te consumeren en/of door meer te gaan bewegen. Benieuwd naar de factoren die een rol spelen bij jouw energiebehoefte en energieverbruik, lees dan verder.

Lees dit artikel

10 redenen om te minderen met koolhydraten

Buikvet verbranden

Minderen met koolhydraten helpt niet alleen bij het afvallen en de vetverbranding, het is ook beter voor je gezondheid om sterk te minderen met enkelvoudige (snel verterende) koolhydraten. Lees hier waarom u nog meer zou moeten minderen met koolhydraten.

Lees dit artikel

Afvallen wordt meer bepaald door voeding dan door sport

Deadlift krachttraining

Sporten kan heel goed helpen bij het afvallen, maar sporten verlaagt ook de kans op een depressie, suikerziekte (diabetes), een hartaanval, en leidt tot betere kwaliteit van leven. Dus met andere woorden, als je helemaal niet sport, dan doe je jezelf echt tekort.

Lees dit artikel
Gezonde producten

Wat is de Glycemische Index en waarom is die belangrijk?

De glycemische index geeft aan hoe snel een koolhydraatsoort door het lichaam wordt verteerd en wordt omgezet in glucose. Hoe lager de glycemische index van een voedingsmiddel, hoe langzamer het wordt omgezet in glucose. Lees dit artikel om erachter te komen waarom dit belangrijk is in het koolhydraatarm dieet.

Lees dit artikel
Buikomtrek meten

Intermittent fasting (periodiek niet eten)

Voordelen van regelmatig vasten zijn: afvallen, verbeteren van de insuline-gevoeligheid, verbeterde levensverwachting, meer spieropbouw en het is relatief makkelijk te volgen want het is heel duidelijk wanneer je wel en niet gaat eten. Het is zeker ook mogelijk om intermittent fasting te combineren met een koolhydraatarm voedingspatroon.

Lees dit artikel
low carb recepten