logo mobiel

Artikelen in de categorie Afvallen

Buikvet
De energiebalans is leidend bij het afvallen

Als je wilt afvallen zul je een negatieve energiebalans moeten creëren. Dit kun je doen door minder calorieën te consumeren en/of door meer te gaan bewegen. Benieuwd naar de factoren die een rol spelen bij jouw energiebehoefte en energieverbruik, lees dan verder.

Lees verder
Deadlift krachttraining
Afvallen wordt meer bepaald door voeding dan door sport

Sporten kan heel goed helpen bij het afvallen, maar sporten verlaagt ook de kans op een depressie, suikerziekte (diabetes), een hartaanval, en leidt tot betere kwaliteit van leven. Dus met andere woorden, als je helemaal niet sport, dan doe je jezelf echt tekort.

Lees verder
Gezonde producten
Wat is de Glycemische Index en waarom is die belangrijk?

De glycemische index geeft aan hoe snel een koolhydraatsoort door het lichaam wordt verteerd en wordt omgezet in glucose. Hoe lager de glycemische index van een voedingsmiddel, hoe langzamer het wordt omgezet in glucose. Lees verder om erachter te komen waarom dit belangrijk is in het koolhydraatarm dieet.

Lees verder
Buikomtrek meten
Intermittent fasting (periodiek niet eten)

Voordelen van regelmatig vasten zijn: afvallen, verbeteren van de insuline-gevoeligheid, verbeterde levensverwachting, meer spieropbouw en het is relatief makkelijk te volgen want het is heel duidelijk wanneer je wel en niet gaat eten. Het is zeker ook mogelijk om intermittent fasting te combineren met een koolhydraatarm voedingspatroon.

Lees verder
low carb recepten