logo mobiel

Artikelen in de categorie Gezondheid

Wat zijn koolhydraten en zijn koolhydraten ongezond?

Koolhydraten

Koolhydraten in voeding en drankjes leveren energie aan het lichaam. Op zich is dat niet slecht of ongezond, maar door de grote hoeveelheden koolhydraten die mensen binnenkrijgen wordt het ongezond. Het leidt tot overgewicht en een onregelmatige bloedsuikerspiegel.

Lees dit artikel

Oorzaken en gevolgen van een Omega 3 tekort

omega 3

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten een Omega 3 tekort. Dit kan op de lange termijn nadelige effecten hebben zoals een verhoogd cholesterol gehalte en een verhoogd risico op obesitas, depressies, hart en vaatziekten en gewrichtspijn. Lees hier hoe het koolhydraatarm dieet kan helpen bij een omega 3 tekort.

Lees dit artikel

Diabetes - wat is suikerziekte en hoe ga je ermee om

Diabetes meter

In Nederland hebben bijna 1 miljoen (ruim 820.000!) mensen Diabetes (suikerziekte), waarvan 90% diabetes type 2 heeft. In dit artikel leggen we uit wat diabetes is, hoe je het krijgt, of het te genezen is en wat het koolhydraatarm dieet te maken heeft met diabetes.

Lees dit artikel

Medische aandoeningen en het koolhydraatarm dieet

Medische aandoeningen en koolhydraatarm dieet

Veel mensen vragen zich af of het koolhydraatarm dieet geschikt is bij een medische aandoening. Dit ligt natuurlijk aan welke aandoening/ziekte je hebt. We bespreken meerdere situaties variërend van mensen met een verhoogde bloeddruk, een verstoorde hormoonspiegel, problemen met de schildklier, overgewicht, nierproblemen, verhoogd cholesterol etc.

Lees dit artikel

Zwanger zijn in combinatie met diabetes

Zwanger en diabetes

Een zwangerschap als je diabetes hebt is geen makkie. Aanstaande moeders met (zwangerschaps)diabetes moeten regelmatig gecontroleerd worden door een medisch team van specialisten gedurende de zwangerschap om complicaties en onnodige kwaaltjes te voorkomen. In dit artikel krijg je een informatieve én persoonlijke kijk in de wereld van moeders met diabetes.

Lees dit artikel

Kennisbank en veelgebruikte begrippen binnen het koolhydraatarm dieet

Gezonde koolhydraatarme gerechten

Omdat we regelmatig vragen krijgen over verschillende termen omtrent voeding en het koolhydraatarm dieet, hebben we een kennisbank gemaakt waarin we stuk voor de stuk deze termen en begrippen uitleggen. Heel handig als je wat meer kennis over voeding, koolhydraten, afvallen, metabolisme en dergelijke wilt opdoen.

Lees dit artikel
low carb recepten