logo mobiel

Afvallen lukt niet wat doe ik verkeerd

Door: Lisa

Frustratie als je niet afvalt

Het kan frustratie opleveren wanneer je het gevoel krijgt niet beloond te worden voor je inzet. Een belangrijke drijfveer om gemotiveerd te blijven is het gevoel hebben dat je iets zelf hebt bereikt. Als je de cijfertjes op de weegschaal niet ziet veranderen en je merkt ook weinig tot geen positieve veranderingen aan je lijf en/of je humeur, dan is dat een enorme uitdaging.Wanneer je niet of niet meer afvalt, kan het helpen om inzicht te krijgen in het proces van afvallen, maar ook in je eetpatroon.

Stagnatie in het afvallen proces

Inzicht in het proces van afvallen. Bij de start van een koolhydraatarm dieet verliezen de meeste mensen vaak flink wat kilo’s, na een tijdje kan dat stagneren. Dat heeft vooral te maken met het verliezen van vocht dat je lichaam vasthield. Het afvallen gaat dus ook na de eerste weken gewoon door alleen wat minder snel.Ook kan het zo zijn dat je lichaam eerst vertrouwen moet krijgen dat het vet mag verbranden in plaats van het op te slaan bijvoorbeeld doordat je eerder wel eens een crashdieet hebt gevolgd. Bedenk dat het gaat om het veranderen van je leefstijl, eentje waarin koolhydraatarme voeding centraal staat en waarbij je resultaat boekt voor een gezonder lichaam op de langere termijn. Lees voor meer informatie over afvallen en je energiebalans ook eens dit artike over de energiebalans.

Inzicht in je eetpatroon

Inzicht in je eetpatroon krijg je door het plannen en invullen van wat je daadwerkelijk eet en drinkt, bijvoorbeeld in een maaltijdplanner (zie: https://www.koolhydraatarmdieet.nl/maaltijdplanner#valkuilen-en-oplossingen) . Je wordt bewust van je eetgedrag en je gaat van denken dat je gezond eet, maar echt weten wat je eet. Je kunt aan de hand van wat je hebt ingevuld zien en zelf of samen met een professional beoordelen of je macronutriënten (eiwitten, koolhydraten,vetten) in balans zijn en of je binnen jouw koolhydraat- en caloriegrens blijft.

Houd vol en blijf positief

Houd vol door lief te zijn voor jezelf, resultaat op de langere termijn in je achterhoofd te houden en vooral door iedere moment dat je weer een gezonde keuze hebt gemaakt ten aanzien van je leefstijl te zien als een overwinning en stap vooruit!

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Kan ik nog een glaasje alcohol drinken als ik het koolhydraatarm dieet ga volgen?

Als je wilt afvallen dan zijn er verschillende redenen waarom je moet opletten met alcohol en dan heb ik het niet alleen over de calorieen van een alcoholisch drankje. Lees hier verder: Kan ik nog een glaasje alcohol drinken als ik het koolhydraatarm dieet ga volgen?

Waar kan ik Lisa's boek bekijken?

Mijn kookboek Lisa kookt koolhydraatarm is een koolhydraatarm receptenboek met 190 recepten waar je uit kunt kiezen. Lees hier verder: Waar kan ik Lisa's boek bekijken?

Waarom werkt koolhydraatarm eten bij afvallen?

Door snelle koolhydraten zoveel mogelijk te schrappen krijg je geen grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en zul je dus minder vaak honger hebben, waardoor je minder eet (en minder calorieën binnenkrijgt) en gaat afvallen. Lees hier verder: Waarom werkt koolhydraatarm eten bij afvallen?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

low carb recepten