logo mobiel

Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen

Door: Lisa

Meer vetten, vezels en eiwitten

In het koolhydraatarm dieet worden koolhydraten voornamelijk vervangen door een toename in vezels, eiwitten en vetten.

Vetten kunnen heel gezond zijn

Een van de meestgemaakte (denk)fouten bij mensen die beginnen met afvallen is dat ze denken dat vetten per definitie slecht zijn. Veel vetten zoals omega 3, omega 6 en omega 9 vetten zijn juist gezond. Wat sowieso goed is om te weten is dat vetten net zoals koolhydraten voornamelijk fungeren als brandstof voor ons lichaam net zoals de benzine voor een auto.

1 gram vet levert 9 calorieen

Bij de verbranding van vet levert 1 gram vet 9 kilo calorieen op terwijl koolhydraten en eiwitten 4 kcal energie leveren per gram. Daarnaast zijn veel vitaminen zoals A, D en E vetoplosbaar. Dat betekent dus dat vetten ervoor zorgen dat vitaminen opgenomen kunnen worden in de darmen. Daarnaast heeft het lichaam ook essentiele vetzuren nodig zoals linolzuut omdat het lichaam dat niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding zoals vis en noten moet halen.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Waar kan ik Lisa's boek bekijken?

Mijn kookboek Lisa kookt koolhydraatarm is een koolhydraatarm receptenboek met 190 recepten waar je uit kunt kiezen. Lees hier verder: Waar kan ik Lisa's boek bekijken?

Ik ben op gewicht hoe nu verder?

Met de volgende tips lukt het jou om op gewicht te blijven nadat je succesvol bent afgevallen. Lees hier verder: Ik ben op gewicht hoe nu verder?

Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Vetten zijn belangrijk in het koolhydraatarm dieet. Met name de onverzadigde vetten moet je meer gaan consumeren. Lees hier verder: Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten