logo mobiel

Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen

Door: Lisa

Meer vetten, vezels en eiwitten

In het koolhydraatarm dieet worden koolhydraten voornamelijk vervangen door een toename in vezels, eiwitten en vetten.

Vetten kunnen heel gezond zijn

Een van de meestgemaakte (denk)fouten bij mensen die beginnen met afvallen is dat ze denken dat vetten per definitie slecht zijn. Veel vetten zoals omega 3, omega 6 en omega 9 vetten zijn juist gezond. Wat sowieso goed is om te weten is dat vetten net zoals koolhydraten voornamelijk fungeren als brandstof voor ons lichaam net zoals de benzine voor een auto.

1 gram vet levert 9 calorieen

Bij de verbranding van vet levert 1 gram vet 9 kilo calorieen op terwijl koolhydraten en eiwitten 4 kcal energie leveren per gram. Daarnaast zijn veel vitaminen zoals A, D en E vetoplosbaar. Dat betekent dus dat vetten ervoor zorgen dat vitaminen opgenomen kunnen worden in de darmen. Daarnaast heeft het lichaam ook essentiele vetzuren nodig zoals linolzuur omdat het lichaam dat niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding zoals vis en noten moet halen.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Is het koolhydraatarm dieet geschikt om voor langere tijd te volgen?

Het koolhydraatarm dieet leent zich goed voor de lange termijn. Het is goed mogelijk om een gevarieerd voedingspatroon aan te houden met weinig koolhydraten. Lees hier verder: Is het koolhydraatarm dieet geschikt om voor langere tijd te volgen?

Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Afhankelijk van jouw lengte, gewicht, leeftijd, doelstelling, lichamelijke activiteit en geslacht wordt de ideale verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten bepaald. Lees hier verder: Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Kan ik snel afvallen met dit dieet?

Met het koolhydraatarm dieet kun je snel afvallen. In de eerste weken van een dieet verliezen vaak snel kilo’s in lichaamsgewicht. Maar dat is meestal vocht en niet het overtollige vet waar je zo graag vanaf wilt. Lees hier verder: Kan ik snel afvallen met dit dieet?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten