logo mobiel

Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen

Door: Lisa

Meer vetten, vezels en eiwitten

In het koolhydraatarm dieet worden koolhydraten voornamelijk vervangen door een toename in vezels, eiwitten en vetten.

Vetten kunnen heel gezond zijn

Een van de meestgemaakte (denk)fouten bij mensen die beginnen met afvallen is dat ze denken dat vetten per definitie slecht zijn. Veel vetten zoals omega 3, omega 6 en omega 9 vetten zijn juist gezond. Wat sowieso goed is om te weten is dat vetten net zoals koolhydraten voornamelijk fungeren als brandstof voor ons lichaam net zoals de benzine voor een auto.

1 gram vet levert 9 calorieen

Bij de verbranding van vet levert 1 gram vet 9 kilo calorieen op terwijl koolhydraten en eiwitten 4 kcal energie leveren per gram. Daarnaast zijn veel vitaminen zoals A, D en E vetoplosbaar. Dat betekent dus dat vetten ervoor zorgen dat vitaminen opgenomen kunnen worden in de darmen. Daarnaast heeft het lichaam ook essentiele vetzuren nodig zoals linolzuur omdat het lichaam dat niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding zoals vis en noten moet halen.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Vetten zijn belangrijk in het koolhydraatarm dieet. Met name de onverzadigde vetten moet je meer gaan consumeren. Lees hier verder: Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Afhankelijk van jouw lengte, gewicht, leeftijd, doelstelling, lichamelijke activiteit en geslacht wordt de ideale verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten bepaald. Lees hier verder: Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Ik ben vegetarier kan ik het koolhydraatarm dieet volgen?

Als je vegetarisch eet, dan kun je nog prima het koolhydraatarm dieet volgen. Denk aan vleesvervrangers, groenten, kaas en noten die uitkomst bieden. Lees hier verder: Ik ben vegetarier kan ik het koolhydraatarm dieet volgen?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

low carb recepten