De meeste Nederlanders ontbijten of lunchen met brood of eten het zelfs bij beide maaltijden. Brood is daarom bijna onmisbaar in ons eetpatroon. Helaas is het niet gezond om te veel brood te eten. Tegenwoordig eten we veel te veel koolhydraten en daarom hebben steeds meer mensen overgewicht. Wanneer je overstapt op een koolhydraatarm dieet kan het even wennen zijn om alternatieven te vinden voor traditioneel brood en graanproducten. Koolhydraatarm brood is in ieder geval een veelgebruikt (en gezond) alternatief.
Een lekkere boterham met beleg, een tosti, een pistoletje, wrap of een lekker stokbroodje met dips wil je natuurlijk niet missen. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je, je mag misschien niet alle soorten eten, maar er zijn genoeg koolhydraatarme alternatieven voor brood. Lees snel verder en ontdek de koolhydraatarme brood alternatieven en de heerlijke recepten!
Een groot voordeel van koolhydraatarme broodvervangers is dat ze je meer en langer verzadigen. Dit komt door het hogere eiwitgehalte en vetgehalte. Doordat er minder koolhydraten in het product zitten, zitten er meer eiwitten en vetten in. Hierdoor is het product meestal wel wat hoger in calorieën, maar je zult ook langer verzadigd zijn en dat telt ook zeker mee. Daarnaast zul je ook geen pieken in je bloedsuikerspiegel krijgen, wat vele voordelen heeft. Daarover kun je in een andere blog meer lezen.
Mensen die langere tijd koolhydraatarm eten kunnen soms te weinig vezels binnenkrijgen, daarom worden er vaak extra vezels toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is psylliumvezels. Dit zijn vezels in een potje en kun je eenvoudig toevoegen aan je brood en baksels. Vezels zijn erg belangrijk voor je gezondheid, daar kun je meer in deze blog over lezen. Een ander voordeel van vezels toevoegen is dat je langer verzadigd zult zijn dus minder snel weer honger hebt.
We hebben hier de volgende 3 recepten voor koolhydraatarm brood gedeeld.
Tip: Voor zoete broodjes kun je kaneel of koekkruiden toevoegen of een beetje zoetstof. Hou je meer van hartig dan kun je bijvoorbeeld kaas en uien toevoegen aan het deeg of bovenop het broodje. Ook zou je nog extra kruiden zoals Italiaanse kruiden kunnen toevoegen voor wat extra smaak. Je kunt deze broodjes voor allerlei gerechten gebruiken. Je kunt er sandwiches mee maken, hamburger broodjes of een tosti!
Tip: Voor zoete broodjes kun je kaneel of koekkruiden toevoegen of een beetje zoetstof. Hou je meer van hartig dan kun je bijvoorbeeld kaas en uien toevoegen aan het deeg of bovenop het broodje. Ook zou je nog extra kruiden zoals Italiaanse kruiden kunnen toevoegen voor wat extra smaak.
Wil je zelf koolhydraatarm brood maken, dan zijn deze koolhydraatarme broodmixen zeker een aanrader!
Ik ben deze website begonnen om mensen te inspireren gezond én koolhydraatarm te eten. Na jarenlang experimenteren met koolhydraatarme gerechten heb ik zelf een uitgebreid koolhydraatarm dieet opgesteld gebaseerd op mijn boek lisa kookt koolhydraatarm. Veel succes! Lisa
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.