logo mobiel

Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen

Door: Lisa

Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten per dag

Afhankelijk van jouw lengte, gewicht, leeftijd, doelstelling, lichamelijke activiteit en geslacht wordt de ideale verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten bepaald. Uiteindelijk zijn het voornamelijk deze 3 voedingsstoffen die bepalen hoeveel calorieen jij binnenkrijgt. Als je dus minder calorieen wilt consumeren, dan is het slim om eens na te gaan hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je op een normale dag binnenkrijgt.

Welke verhouding is geschikt voor mij?

Als je bedenkt dat 1 gram koolhydraten 4 kcal levert, 1 gram eiwitten 4 kcal levert en 1 gram vetten maar liefst 9 kcal levert, dan zou je zeggen ik ga mijn vet inname verlagen als ik wil afvallen. Maar dat is toch echt ‘te kort door de bocht’. Dit heeft alles te maken met de invloed van de bloedsuikerspiegel. Lees daarover meer bij bloedsuikerspiegel.

Minder koolhydraten

Bij het volgen van een koolhydraatarm eetpatroon, ga je zoals het term zelf al aangeeft een eetpatroon volgen dat ‘arm’ is in koolhydraten. Wat je mindert in koolhydraten, vul je aan met extra eiwitten en gezonde vetten.

Macro berekening maken

Wil je een macro berekening maken die bij jouw situatie en doelstelling past, gebruik dan onze macro calculator.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Wat zijn de voedingswaarden van amandelmeel?

De voedingswaarden van amandelmeel kunnen nog wel eens flink verschillen van elkaar en is daardoor niet altijd laag in koolhydraten. Lees hier verder: Wat zijn de voedingswaarden van amandelmeel?

Hoe kan ik het beste beginnen?

Beginnen met koolhydraatarm eten betekent dat je brood, pasta, aardappelen en frisdrank met suiker moet overslaan. Ontdek wat allemaal wel mag en begin vandaag. Lees hier verder: Hoe kan ik het beste beginnen?

Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Afhankelijk van jouw lengte, gewicht, leeftijd, doelstelling, lichamelijke activiteit en geslacht wordt de ideale verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten bepaald. Lees hier verder: Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten moet ik per dag binnenkrijgen?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten