logo mobiel

Denise Regina Tiam-Fook
Denise viel ruim 20 kilo af en weegt weer in de 60 kg

Mijn naam is Denise Engels-Tiam-Fook en ik ben 32 jaar oud. Ik woon in het mooie Leeuwarden samen met mijn gezin. Vorig jaar ben ik getrouwd met mijn man en ik heb 2 kinderen van 2 en 6 jaar. Ik heb ook een hondje die gek is op eten, hij heet knoedel. Ik ben een zzp’er grafisch vormgever en illustrator. Mijn hobby's zijn tekenen, schilderen, creatief bezig zijn, ook in de keuken, tuinieren en bankhangen voor de tv.

Denise voor en na afvallen

Wat voor diëten heb je allemaal geprobeerd en was dit een succes?

Vanaf mijn tienerjaren probeerde ik al af te vallen. Maar vanuit huis aten we altijd veel koolhydraten, een bult rijst bij het avondeten etc. Ik heb voornamelijk geprobeerd meer te sporten en gezonder te eten. Maar ik wist toen nog niet dat ik te grote porties koolhydraten at, onder de mom van dat is gezond. Veel brood eten want dat is gezond, rijst, aardappelen, pasta.

Ik dacht ja junkfood en snoep etc. is ongezond. Gewoon eten niet toch? Maar nu let ik veel beter op de hoeveelheid kcal, koolhydraten en of ik voldoende eiwitten en gezonde vetten eet. Vroeger was mijn gewicht vrij stabiel ik was altijd al een beetje stevig, maar afvallen lukte niet.

Heb je wel eens jouw bloedwaarden laten testen of je (pre)diabetes hebt? Zo ja, wat voor uitslagen heb je toen gekregen van de dokter?

Ja, in verband met de zwangerschappen werd mijn bloed geprikt, gelukkig waren alle waardes goed.

Waar liep je in jouw leven tegenaan waardoor je bent aangekomen en hoe komt het dat je in die periode te veel en ongezond bent gaan eten?

Toen ik moeder werd hakte dat er wel in. Ik heb 2 jaar borstvoeding gegeven bij de eerste en de opgebroken nachten zorgde ervoor dat ik meer ging eten, plus vooral in het begin had ik meer trek door het voeden. In combinatie met een kantoorbaan en vaak moe zijn bewoog ik minder dan voordat ik moeder was.

Wat is de belangrijkste reden dat je koolhydraatarm bent gaan eten?

Ik had er wel vaker van gehoord, maar nu ik bijna ging trouwen moest het roer echt om! Ik had eindelijk de motivatie om mijn levensstijl drastisch om te gooien. Ons 2de zoontje was een huilbaby dus het was wel pittig dit te combineren met een aanstaande huwelijk en de zorg voor onze kinderen.

Hoe heb je Lisa ontdekt? Wanneer ben je gestart met Lisa’s recepten?

Ik ontdekte je op Facebook omdat ik opzoek ging naar meer creatieve keto recepten.

Hoeveel kilo ben je inmiddels al afgevallen?

11 kilo sinds ik een maand voor de bruiloft begonnen ben met koolhydraatarm/keto. Dat is inmiddels bijna een jaar geleden. Voor de bruiloft was ik in 1 maand 6 kilo lichter. Nu is dat in totaal 11 kilo. Maar ik was op mijn zwaarst 3 jaar terug eventjes rond de 89 kilo. Dus vergeleken daarmee ben ik 20 kilo lichter. Erg blij mee ik zit sinds jaren eindelijk weer in de 60 i.p.v. 80!

denise afgevallen

Hoe ziet jouw dag eruit op het gebied van eten? Wat eet je bij het ontbijt, de lunch en het diner?

Ik begin met 2 dunne keto sneetjes brood met een avocado of ei. In de middag eet ik 10% vet Griekse yoghurt met bosvruchten en noten/zaden strooisel. Tussendoor eet ik soms een mandarijn of aardbeien of een klein stukje banaan. Ja niet keto maar een beetje fruit vind ik toch goed aangezien ik amper nog suiker eet.

Als avondeten kook ik normaal voor het gezin maar dan zonder de rijst/pasta/aardappelen voor mij. Dat vul ik soms aan met wat salade/witte kaas of een gebakken ei. ‘s Avonds op de bank eet ik wat blokjes kaas of olijven. Soms een blokje hele pure chocolade.

Wat zijn jouw favoriete koolhydraatarme tussendoortjes?

Kaas, noten, zelfgemaakte tonijn salade.

Waarom werkt koolhydraatarm eten goed voor jou?

Ik ben vooral niet zo moe meer na het eten. Geen pieken en dalen meer in mijn suikers. Ik heb het nooit gemeten ofzo maar ik voel dat ik niet meer duizelig ben of moe en inkak. En mijn buik is minder opgeblazen. Natuurlijk ook het gewichtsverlies!

Hoe combineer jij koolhydraatarm eten in de praktijk met je werk en andere gezinsleden?

Ik ben de enige thuis die zo eet dus ik maak altijd mijn eten en dat van mij gezin appart.

Wat zijn jouw 3 favoriete recepten van Lisa?

De kokoskoekjes, want ik ben gek op koekjes en gebak. De kebabspiesjes met yoghurtsaus. Ideaal als je zin hebt in een zomers BBQ achtig recept! En de kokoskippensoep. Ik maak dat als er iemand in huis niet helemaal fit is. Een stuk sterker dan gewone kippensoep, en veel lekkerder.

Wat voor reacties krijg je uit je omgeving?

Hele fijne dat ik veel ben afgevallen! En er zo mooi en anders uitzie. Oké bedankt. Maar ik ben inderdaad ook trots en zit echt weer lekker in mijn vel. Superfijn ook dat nieuwe kleren die ik jaren terug had gekocht want zo een goede aanbieding. Nu toch eindelijk passen!

wat zijn dan jouw 3 ultieme tips voor afvallen en koolhydraatarm eten?

Soms neem ik i.p.v. ontbijt een bullet koffie. Dan doe ik een theelepel goede kokosolie in mijn koffie voor extra energie en vol gevoel als ik geen tijd/zin heb om direct te ontbijten. Ik slik ook soms appelazijn pilletjes. Dat ondersteunt ook je lichaam zonder de zure smaak. Avocado, vult goed en een feestje om te eten met een beetje zout. Zo uit het vuistje of op een keto broodje/cracker.

Heb je een favoriet product uit Lisa’s webshop?

Amandelmeel voor een fijn prijsje! Ik ga binnenkort daarmee aan de slag. Want ik ben gek op koek en gebak dus dat mis ik wel. Want niet alles is lekker met kokosmeel smaak. Daar had ik eerst mee geëxperimenteerd.

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Marloes viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten
Marloes viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten

marloes viel 8,6 kilo af met koolhydraatarme recepten en heeft een nieuw doel gesteld van 80 kilo. In de ochtend eet ik vaak een ei. Rond 10 uur eet ik dan wat rood fruit. Tussen de middag yoghurt of kwark. Geniet van de kleine stapjes die je maakt e Lees hier verder: Marloes viel bijna 9 kilo af en heeft nu geen ontstekingen meer aan haar gewrichten én minder migraine

Salade Nicoise met tonijn en olijven
Recept: Salade Nicoise met tonijn en olijven

Heerlijk eenvoudig recept voor een koolhydraatarme salade nicoise met tonijn, olijven, tomaatjes, ei, ansjovis en nog meer. Lees hier verder: Salade Nicoise met tonijn en olijven

Koolhydraatarme Paascake
Recept: Koolhydraatarme Paascake

Deze vanille tulbandcake met citroencrème staat zeker niet verkeerd op je Paastafel! Lees hier verder: Koolhydraatarme Paascake

low carb recepten