Amandelmeel is gemaakt van 100% amandelen zonder toevoegingen als het goed is! Dus elke maling zal zijn unieke verhouding aan suikers (koolhydraten) en vetten hebben. Elke oogst van amandelen is anders, het gevolg is de hoeveelheid koolhydraten en vetten kan verschillen per seizoen en oogstlocatie. Elke boom is uniek en elke rijping is uniek.
De waardes op de verpakking zijn dus altijd bij benadering, want deze verschillen dus eigenlijk per oogst. Vanuit een koolhydraatarm perspectief kun je dus het beste kiezen voor amandelmeel dat zo laag mogelijk is in koolhydraten.
De voedingswaarden van amandelmeel kunnen nog wel eens flink verschillen van elkaar en is daardoor niet altijd laag in koolhydraten. Lees hier verder: Wat zijn de voedingswaarden van amandelmeel?
Afvallen wordt vooral bepaald door de verhouding tussen calorie-inname en calorieverbruik. Waarbij je het woord calorie kunt vervangen door energie. Lees hier verder: Wat is de energiebalans?
Beginnen met koolhydraatarm eten betekent dat je brood, pasta, aardappelen en frisdrank met suiker moet overslaan. Ontdek wat allemaal wel mag en begin vandaag. Lees hier verder: Hoe kan ik het beste beginnen?
Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.