Amandelmeel is gemaakt van 100% amandelen zonder toevoegingen als het goed is! Dus elke maling zal zijn unieke verhouding aan suikers (koolhydraten) en vetten hebben. Elke oogst van amandelen is anders, het gevolg is de hoeveelheid koolhydraten en vetten kan verschillen per seizoen en oogstlocatie. Elke boom is uniek en elke rijping is uniek.
De waardes op de verpakking zijn dus altijd bij benadering, want deze verschillen dus eigenlijk per oogst. Vanuit een koolhydraatarm perspectief kun je dus het beste kiezen voor amandelmeel dat zo laag mogelijk is in koolhydraten.
Mijn kookboek Lisa kookt koolhydraatarm is een koolhydraatarm receptenboek met 190 recepten waar je uit kunt kiezen. Lees hier verder: Waar kan ik Lisa's boek bekijken?
Wanneer je minder koolhydraten gaat eten, gaat je lichaam over op vetverbranding. Daardoor komen er afvalstoffen vrij en die moeten door je lever worden verwerkt. Het duurt even om de afvalstoffen af te voeren Lees hier verder: Sinds ik koolhydraatarm eet heb ik meer last van hoofdpijn?
In het koolhydraatarm dieet worden koolhydraten voornamelijk vervangen door een toename in vezels, eiwitten en vetten. Lees hier verder: Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen?
Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet
Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.