logo mobiel

Waarom moet ik meer vetten eten

Door: Lisa

Vetten als brandstof

Met name de enkelvoudige onverzadigde vetten en de meervoudig onverzadigde vetten zijn gezond. Deze zitten onder andere in avocado, vette vis zoals zalm, haring en makreel, walnoten, en zaden zoals lijnzaad en chiazaad. Omdat je in het koolhydraatarm dieet mindert met koolhydraten, zul je dit moeten aanvullen met andere voeding zoals vetten en eiwitten.

Voor veel mensen zijn koolhydraten de voornaamste bron van energie, maar bij een koolhydraatarm eetpatroon zijn dit gezonde vetten. Daarom is het goed om voldoende vetten binnen te krijgen waardoor je lichaam van een koolhydraatverbranding over zal gaan op vetverbranding. Daarnaast is het zo dat gezonde vetten verzadigend werken waardoor je minder snel honger zult hebben.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Kan ik nog een glaasje alcohol drinken als ik het koolhydraatarm dieet ga volgen?

Als je wilt afvallen dan zijn er verschillende redenen waarom je moet opletten met alcohol en dan heb ik het niet alleen over de calorieen van een alcoholisch drankje. Lees hier verder: Kan ik nog een glaasje alcohol drinken als ik het koolhydraatarm dieet ga volgen?

Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Vetten zijn belangrijk in het koolhydraatarm dieet. Met name de onverzadigde vetten moet je meer gaan consumeren. Lees hier verder: Waarom moet ik meer gezonde vetten eten?

Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen?

In het koolhydraatarm dieet worden koolhydraten voornamelijk vervangen door een toename in vezels, eiwitten en vetten. Lees hier verder: Is het wel goed als ik meer vetten binnenkrijg als ik wil afvallen?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten