logo mobiel

Waarom werkt koolhydraatarm eten bij het afvallen

Door: Lisa

Snelle koolhydraten geven snel energie die je vaak niet nodig hebt

Het eten van koolhydraten zorgt voor pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, daar kun je hier meer over lezen. Na de consumptie van snel verterende koolhydraten krijg je in eerste instantie meer energie, je voelt je goed en kunt je er tegenaan. Maar vrij snel daarna krijg je een dip in je energieniveau en zul je je minder fit voelen, honger krijgen en opnieuw zin hebben om te eten. Hierdoor zit je in een vicieuze cirkel en kom je geleidelijk aan.

Koolhydraten schrappen uit je eetpatroon

Door (snelle) koolhydraten zoveel mogelijk te schrappen krijg je geen grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel en zul je dus minder vaak honger hebben, waardoor je minder eet (en minder calorieën binnenkrijgt) en gaat afvallen. Daarnaast geldt dat door te minderen met koolhydraten je lichaam over gaat op vetverbranding in plaats van een koolhydraat-verbranding en juist daardoor wordt het lichaamsvet aangesproken als energiebron. Dit zorgt ervoor dat je vetreserves sneller afnemen.

Is deze vraag ook nuttig voor je vrienden? Deel deze pagina:

Vergelijkbare vragen over het koolhydraatarm dieet

Is het koolhydraatarm dieet geschikt om voor langere tijd te volgen?

Het koolhydraatarm dieet leent zich goed voor de lange termijn. Het is goed mogelijk om een gevarieerd voedingspatroon aan te houden met weinig koolhydraten. Lees hier verder: Is het koolhydraatarm dieet geschikt om voor langere tijd te volgen?

Ik ben op gewicht hoe nu verder?

Met de volgende tips lukt het jou om op gewicht te blijven nadat je succesvol bent afgevallen. Lees hier verder: Ik ben op gewicht hoe nu verder?

Sinds ik koolhydraatarm eet heb ik meer last van hoofdpijn?

Wanneer je minder koolhydraten gaat eten, gaat je lichaam over op vetverbranding. Daardoor komen er afvalstoffen vrij en die moeten door je lever worden verwerkt. Het duurt even om de afvalstoffen af te voeren Lees hier verder: Sinds ik koolhydraatarm eet heb ik meer last van hoofdpijn?

Ga terug naar alle vragen over het koolhydraatarm dieet

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Socials - Like ons!

low carb recepten