logo mobiel

Pittige kip met zoetzure komkommer

Dit ga je klaarmaken:

Pittige kip met zoetzure komkommer

Recept beschrijving

Heerlijk pittig kipgerecht met verfrissende zoetzure komkommer. Dit is een super lekker recept dat zo op tafel staat. 

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 3 kippendijen (300 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1-3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketchup zero (webshop)
  • 2 theelepels sambal of sriracha
  • 1 eetlepel erythritol (kha) of 1 eetlepel zoete ketjap (khb) (webshop)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml water of kokosmelk
  • Peper en zout
  • Olie of boter om te bakken
  • Optioneel: 2 eetlepels pindakaas (khb)
  • Optioneel 5 spices

Zoetzure komkommer

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel erythritol poedersuiker of meer naar smaak (webshop)
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 bosui

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, pers de tenen knoflook, rasp de gember en snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de komkommer plakjes in een kom, besprenkel met azijn, erythritol poedersuiker, peper en zout en zet aan de kant.
  2. Verwarm een koekenpan met wat olie of boter. Fruit hierin de uien, paprika, gember en knoflook aan en voeg na enkele minuten de stukjes kip toe.
  3. Bak de kip rondom goudbruin en als de kip gaar is voeg je de sojasaus, ketchup zero, sambal of sriracha, ketjap of erythritol, water en eventueel de pindakaas toe. Laat het geheel nu een aantal minuten zachtjes pruttelen, proef en breng nog verder op smaak met peper, zout, paprikapoeder, erythritol, extra sambal of sriracha of andere kruiden zoals 5 spices.
  4. Verwarm een andere koekenpan met een beetje olie of boter en laat goed heet worden, roerbak hierin de bloemkoolrijst enkele minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de pittige kip met de bloemkoolrijst en zoetzure komkommer en garneer met sesamzaad.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 491
  • Khd: 16,8
  • Vetten: 29,1
  • Eiwitten: 36
  • Vezels: 7

Tip voor variatie:

5 spices of vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, steranijs, Szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf verschillende smaken: zoet, zout, bitter, zuur en umami. Erg lekkere toevoeging aan dit gerecht, maar ook heerlijk zonder! Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan door tempeh en marineer deze even in de sojasaus.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme huzarensalade
Recept: Koolhydraatarme huzarensalade

Heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkool! Lees hier verder: Koolhydraatarme huzarensalade

Komkommerschuitjes gezond
Recept: Komkommerschuitjes gezond

Heerlijke komkommerschuitjes gezond met kaas, ham, tomaat en ei. Lees hier verder: Komkommerschuitjes gezond

Koolhydraatarm diner recepten
Koolhydraatarm diner recepten

Koolhydraatarm diner inspiratie vind je hier van ovenschotel, tot wokgerecht of maaltijdsalade én nog 30 andere koolhydraatarme diner recepten. Lees hier verder: Koolhydraatarme diner recepten met tips voor variatie

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten