logo mobiel

Gevulde speculaas

Door: Lisa

Dit ga je klaarmaken:

Gevulde speculaas

Recept beschrijving

Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje. 

Benodigde ingrediënten voor 18 porties

Koekdeeg

  • 140 gram amandelmeel
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram erythritol
  • 40 gram kokosmeel
  • 30 gram roomkaas
  • 2 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel vanillearoma
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Spijs

  • 120 gram amandelmeel
  • 70 gram erythritol
  • 1 ei
  • 1 theelepel amandelaroma
  • ½ citroen (sap)

Garnering

  • 1 ei
  • Amandelschaafsel

Bereiding

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Maak eerst het koekdeeg. Meng hiervoor eerst de droge ingrediënten door elkaar, dus het amandelmeel, erythritol, kokosmeel, kaneel, koekkruiden, psylliumvezels, bakpoeder en zout.
  2. Klop in een andere kom de eieren los, samen met de roomkaas en meng dit samen met de roomboter bij stap 1 en kneed dit tot een smeuïg deeg. Laat het koekdeeg rusten in de koelkast.
  3. Maak nu de spijs. Meng alle ingrediënten van de spijs door elkaar, draai hier een rol van en doe het in huishoudfolie en laat minimaal 2 uur in de koeling liggen, zodat het weer stevig kan worden.
  4. Verwarm de oven ondertussen op 160 graden. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of als je een staaf wilt maken, kun je ook een langwerpige lange cakevorm gebruiken.
  5. Verdeel het koekdeeg in twee deegballen en druk een deegbal uit in de bakvorm. Verdeel hier overheen de spijslaag en dek af met de tweede overgebleven stuk deeg.
  6. Klus nog een ei en besmeer de bovenkant van het deeg met het ei, garneer met amandelschaafsel en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 145
  • Khd: 1,1 gram
  • Vetten: 12,3 gram
  • Eiwitten: 5,9 gram
  • Vezels: 3,2 gram

Tip:

Je kunt dit recept ook in de airfryer maken, ongeveer 20 minuten op 150 graden.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Het koolhydraatarm receptenboek bestellen
Het koolhydraatarm receptenboek bestellen

Ontdek het vernieuwde Koolhydraatarm dieet en begin met afvallen met ruim 200 heerlijke koolhydraatarme recepten die de vetverbranding stimuleren en je een verzadigd gevoel geven. Lees hier verder: Zet vandaag jouw eerste stap naar een gezond en slanker lijf met het koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarme burger van tomaat
Recept: Koolhydraatarme burger van tomaat

🍅Een uitgeholde grote tomaat als broodje! Hoef je geen plakjes tomaat meer op je burger te leggen en krijg je minder snelle koolhydraten binnen dan met een normaal hamburgerbroodje Lees hier verder: Koolhydraatarme burger van tomaat

Koolhydraatarme gehaktballetjes
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag. Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten