logo mobiel

Gevulde speculaas

Dit ga je klaarmaken:

Gevulde speculaas

Recept beschrijving

Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje. 

Benodigde ingrediënten voor 18 porties

Koekdeeg

  • 140 gram amandelmeel
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram erythritol
  • 40 gram kokosmeel
  • 30 gram roomkaas
  • 2 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel vanille aroma
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Spijs

  • 120 gram amandelmeel
  • 70 gram erythritol
  • 1 ei
  • 1 theelepel amandel aroma
  • ½ citroen (sap)

Garnering

  • 1 ei
  • Amandelschaafsel

Bereiding

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Maak eerst het koekdeeg. Meng hiervoor eerst de droge ingrediënten door elkaar, dus het amandelmeel, erythritol, kokosmeel, kaneel, koekkruiden, psylliumvezels, bakpoeder en zout.
  2. Klop in een andere kom de eieren los, samen met de roomkaas en het vanille aroma en meng dit samen met de roomboter bij stap 1 en kneed dit tot een smeuïg deeg. Laat het koekdeeg rusten in de koelkast.
  3. Maak nu de spijs. Meng alle ingrediënten van de spijs door elkaar, draai hier een rol van en doe het in huishoudfolie en laat minimaal 2 uur in de koeling liggen, zodat het weer stevig kan worden.
  4. Verwarm de oven ondertussen op 160 graden. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of als je een staaf wilt maken, kun je ook een langwerpige lange cakevorm gebruiken.
  5. Verdeel het koekdeeg in twee deegballen en druk een deegbal uit in de bakvorm. Verdeel hier overheen de spijslaag en dek af met het tweede overgebleven stuk deeg.
  6. Kluts nog een ei en besmeer de bovenkant van het deeg met het ei, garneer met amandelschaafsel en zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 145
  • Khd: 1,1 gram
  • Vetten: 12,3 gram
  • Eiwitten: 5,9 gram
  • Vezels: 3,2 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit recept ook in de airfryer maken, ongeveer 20 minuten op 150 graden.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Salade met gegrilde kikkererwten
Recept: Salade met gegrilde kikkererwten

Dit is een lekkere frisse vegetarische. Ik heb kikkererwten gevonden die maar 8,6 gram koolhydraten per 100 gram i.p.v. rond de 15 gram koolhydraten per 100 gram: Valle del sole Chick peas. Maakt ze nog steeds niet koolhydraatarm, maar ze zijn wel on Lees hier verder: Salade met gegrilde kikkererwten

Enchilada met groene romige saus
Recept: Enchilada met groene romige saus

Enchilada's met een twist! Deze heerlijke groene romige saus is een keertje wat anders dan de rode gehaktvulling die vaak bij enchilada's gegeten wordt. Deze wraps van WeCare bevatten 4,4 gram koolhydraten per stuk, als je zero wraps gebruikt, zijn z Lees hier verder: Enchilada met groene romige saus

Ei sandwich
Recept: Ei sandwich

Deze mini ei sandwiches zijn te leuk om te serveren, super easy om te maken en je kunt ze natuurlijk beleggen met wat je maar lekker vindt! Lees hier verder: Ei sandwich

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten