logo mobiel

Pompoen café latte

Dit ga je klaarmaken:

Pompoen café latte

Recept beschrijving

Lekker opwarmen voor de open haard met dit heerlijke drankje! Een fijn tussendoortje, maar ook top als toetje of zelfs als ontbijt! En een heerlijk (Halloween) drankje!

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 60 gram pompoen (diepvries)
  • 50 ml slagroom, ongeklopt en ongezoet
  • 350 ml amandelmelk, ongezoet
  • 120 ml koffie of espresso
  • 25 gram erythritol (poedersuiker) (webshop)
  • 1 theelepel kaneel (webshop)
  • ½ theelepel vanillearoma/extract
  • Snufje koekkruiden
  • Optioneel: 1 steranijs

Bereiding

  1. Verwarm een kleine steelpan en doe hier de amandelmelk, pompoen stukjes, kaneel, vanille, koekkruiden en eventueel de steranijs in. Verwarm dit zonder te koken tot de pompoen zacht genoeg is geworden.
  2. Voeg daarna 2/3 van de erythritol toe, roer tot het is opgelost. Voeg als laatste ook de koffie of espresso en een klein scheutje van de 50 ml slagroom toe.
  3. Haal eventueel de steranijs eruit. Mix vervolgens alles in een hitte bestendige blender door elkaar of gebruik een staafmixer.
  4. Mix daarna de overige slagroom samen met de overgebleven erythritol stijf.
  5. Verdeel de warme pompoen café latte over twee glazen en top af met de opgeklopte slagroom en garneer eventueel nog met wat kaneelpoeder.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 118
  • Khd: 2,3 gram
  • Vetten: 10,8 gram
  • Eiwitten: 2,7 gram
  • Vezels: 0,7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo
Recept: Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Dit hartige gerecht voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bek Lees hier verder: Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten. Lees hier verder: Nieuwsbrief Inschrijven

Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 2
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 2

Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm 2. Lees hier verder: Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm deel 2

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten