Bananen speculoos taart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze bananen speculoos taart is echt een feestje om op tafel te zetten! Ook je gasten zullen van deze taart genieten!
Benodigde ingrediënten voor 16 puntjes
Bodem
- 80 gram roomboter of appelmoes 0%
- 100 gram amandelmeel (webshop)
- 20 gram kokosrasp
- 45 gram erythritol (webshop)
- 10 gram speculaaskruiden
- 5 gram cacaopoeder (webshop)
- 2 schepjes Guosto Flavoring Powder (Prozis)
- 4 speculoos koekjes (webshop)
- 1 theel. bakpoeder (webshop)
- Snufje zout
Speculoos caramel laag
- 40 gram roomboter
- 80 gram slagroom
- 100 gram erythritol (webshop)
- 1 theel. vanille aroma
- 50 ml warm water
- 100 gram speculoospasta (Damhert)
- Snufje zout
Bananen vulling
- 600 gram bananen kwark (HiPro)
- 200 gram slagroom ongeslagen
- 45 gram Whey eiwitpoeder MCT bananen (webshop)
- 40 gram erythritol poeder (webshop)
- 7 blaadjes gelatine of vegatine
Optioneel: speculoos botercrème
- 100 gram roomboter ongezouten
- 75 gram erythritol poeder (webshop)
- 75 gram speculoospasta (Damhert)
- 1 schepje Guosto Flavoring Powder (Prozis)
Bereiding
- Bodem: verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smelt de roomboter in een pannetje en voeg alle ingrediënten eraan toe (als je appelmoes gebruikt laat je de roomboter uit het recept en meng je meteen alle ingrediënten door elkaar). Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en druk hier je beslag voor de bodem in uit. Zet voor 20 minuten in de oven en laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Speculoos caramel laag: doe de roomboter samen met de erythritol in een pannetje en laat dit al roerend smelten. Zodra alles gesmolten is klop je het goed door met een hand garde tot de erythritol volledig is opgenomen door de roomboter. Het moet een romige, gladde saus worden. Laat de saus daarna zachtjes borrelen en licht goudbruin worden. Klop met de garde om de 20 seconden door tot de gewenste kleur. Zorg ervoor dat het niet te bruin wordt (dat betekent dat het verbrand is). Nu voeg je het vanille aroma en zout eraan toe. Voeg dan ook de slagroom toe en blijf kloppen en de saus borrelt waardoor deze licht indikt. Laat het nog 1 minuut koken tot het ingedikt is en haal het dan van het vuur. Voeg nu het warme water toe en mix het met een staafmixer door elkaar. Voeg daarna de speculoos pasta toe en mix nog voor 30 seconden goed door. Je ziet dat de saus nu de gewenste dikte krijgt. Schenk de saus over je afgekoelde taartbodem heen en laat afkoelen buiten de koelkast voor 1 uur en zet daarna in de koelkast om uit te harden.
- Bananen vulling: week de gelatine in koud water of gebruik later de vegatine. Doe de bananen kwark, slagroom, erythritol poeder en whey banaan in een mengkom en mix dit met een elektrische mixer luchtig. Doe een beetje water in een pannetje en verwarm dit. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg 1 voor 1 al roerend toe tot het oplost (of je gebruikt de vegatine). Schenk dit al roerend door je kwark mengsel en mix nog even door op hoge snelheid. Schenk je bananen mengsel over de caramel speculoos laag heen en klop een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbellen eruit zijn. Zet voor 5 uurtjes in de koelkast om op te stijven of een hele nacht. Je kunt eventueel acetaatfolie gebruiken om een mooie strakke rand te creëren.
- Optioneel: speculoos botercrème: zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en klop deze met een elektrische mixer tot de boter wit kleurt. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf ondertussen mixen. En voeg daarna de speculoospasta en speculoos flavour toe. Mix nu op laagste stand nog 1 minuut door zodat het een mooie gladde botercrème wordt. Doe het in een spuitzak en maak hiermee toefjes op de taart. Decoreer je taart naar wens. Ik heb ervoor gekozen voor een speculoos swirl (voordat de kwarktaart de koelkast in gaat om op te stijven), toefjes van speculoos botercrème en harde bananen schijfjes erin gestoken. Je kunt ook een speculoos koekje verkruimelen en eroverheen strooien of erin steken zoals op de foto.
Voedingswaarden per puntje (berekening is zonder de botercrème en versiering)
Met roomboter gemaakt
- Kcal 248
- Koolhydraten 5.5 gram
- Vetten 20.3 gram
- Eiwitten 9.6 gram
Met appelmoes 0% gemaakt
- Kcal 214
- Koolhydraten 6 gram
- Vetten 16.2 gram
- Eiwitten 9.7 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Mexicaanse eimuffins
Recept: Broccoli cheddar soep met hamreepjes
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten