logo mobiel

Koolhydraatarme rendang

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme rendang

Recept beschrijving

Ik vind het heerlijk om te experimenteren met de slowcooker. Dit lekkere recept heb ik gemaakt toen we eters hadden en iedereen was dol enthousiast, heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen. Let op! Het lekkerste is om de kruidenpasta een dag van tevoren al te maken! 

Benodigde ingrediënten voor 6 personen

  • 1,4 kg runderlappen
  • 700 gram bloemkoolrijst + kruiden naar keuze
  • 700 gram sperziebonen
  • 500 ml vette kokosmelk/room
  • 2 komkommers
  • 4 el Azijn
  • Erythritol poedersuiker (webshop)
  • el Olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • Peper en zout

Kruidenpasta

  • 5 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 10 gram koriander
  • 6 cm gember
  • 3 el geraspte kokos
  • 3 el olie
  • 1 el tamarindepuree (khb)
  • 1 el erythritol (webshop)
  • 2 tl laos poeder of 4 cm galangal
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnzaadpoeder
  • 2 tl korianderzaad

Bereiding

  1. Maal eerst alle ingrediënten van de kruidenpasta in een keukenmachine of vijzel en het liefst, laat je dit een nachtje staan in de koelkast.
  2. Vervolgens snijd je de runderlappen in blokjes, verwarm je een pan met wat roomboter en laat goed heet worden, bestrooi het vlees met wat peper en zout, schroei aan alle kanten dicht en leg vervolgens in de slowcooker.
  3. In dezelfde pan bak je de kruidenpasta tot het begint te geuren. Daarna voeg je de kokosmelk toe en roer je alles rustig door elkaar. Vervolgens verdeel je het kruidenmengsel over het vlees en zet de je slowcooker 8 uur op low.
  4. Als de slowcooker bijna klaar is, dop je de boontjes en kook je deze 10 minuten.
  5. Ondertussen bak je de bloemkoolrijst in wat olie, knoflookpoeder, kurkuma en komijnzaadpoeder.
  6. Als laatste maak je de zoetzure komkommer. Snijd/schaaf de komkommer met een mesje of kaasschaaf in dunne plakken en breng op smaak met azijn, vloeibare zoetstof, olie, peper, zout en fijngesneden bosui.
  7. Als de rendang klaar is, kun je de saus uit de slowcooker eventueel nog even inkoken als deze te dun is.
  8. Serveer de rendang, samen met de bloemkoolrijst, zoetzure komkommer en sperziebonen.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 553
  • Koolhydraten 18.5 gram
  • Vetten 25.7 gram
  • Eiwitten 56.2 gram
  • Vezels 8.9 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Romig ontbijt met rood fruit
Recept: Romig ontbijt met rood fruit

Romig ontbijt met rood fruit, voor een goed begin van je dag. Lees hier verder: Romig ontbijt met rood fruit

Fluffy keto pancakes
Recept: Fluffy keto pancakes

Lekkere fluffy keto pancakes, ik kan ze elke dag wel eten. Je kunt ze zoet of hartig beleggen en als ontbijt, lunch of zelfs toet eten. Lees hier verder: Fluffy keto pancakes

Groene thee ice tea
Recept: Groene thee ice tea

Dit is een lekker fris drankje, super gezond door de groene thee, limoen en verse munt. Lees hier verder: Groene thee ice tea

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten