logo mobiel

Notenbrood

Dit ga je klaarmaken:

Notenbrood

Recept beschrijving

Een heerlijk stevig notenbrood, lekker als ontbijt, lunch of bij een warme maaltijd met wat (kruiden)boter.

Benodigde ingrediënten voor 13 plakjes

  • 5 eieren
  • 150 gram pecannoten
  • 50 gram amandelen
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 40 ml olijfolie
  • Beetje Himalaya zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Kluts de eieren in een kom en voeg alles noten en zaden eraan toe. Voeg ook de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatst de olijfolie toe en roer door.
  3. Schenk het beslag in een siliconen cakevorm en zet dan voor 1 uur in de oven. Ik haalde er 13 plakjes uit.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 255
  • Koolhydraten2.6 gram
  • Vetten 22.1 gram
  • Eiwitten 9.2 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Wokje met noodles zalm en groenten
Recept: Wokje met noodles zalm en groenten

Een heerlijk recept voor een wokje met zalm, groenten en koolhydraatarme noodles. Ideaal als gezond diner met veel gezonde vetten en laag in koolhydraten. Lees hier verder: Wokje met noodles zalm en groenten

Ervaring Marleen koolhydraatarm dieet
Ervaring Marleen koolhydraatarm dieet

Marleen volgt al meer dan 8 jaar het koolhydraatarm dieet. Lees alle ins en outs van haar ervaring met koolhydraatarm eten. Lees hier verder: De ervaring van Marleen met het koolhydraatarm dieet

Watermeloen pizza
Recept: Watermeloen pizza

Een watermeloen pizza is eenvoudig te maken en lekker. Deze versie is koolhydraatarm en dus geschikt in het koolhydraatarm dieet Lees hier verder: Watermeloen ontbijt pizza

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten