Harissa kip met bloemkool couscous
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze lekkere pittige harissa kip met bloemkool couscous, is heerlijk van smaak en zo gemaakt!
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 400 gram bloemkool couscous
- ½ komkommer
- 100 gram groene olijven
- 2 eetlepels sweet chilisaus zero (webshop)
- 1 eetlepel harissa pasta/kruiden
- 1 teen knoflook
- Verse koriander naar smaak
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Olie of boter om te bakken
- Optioneel: ½ citroen
Bereiding
- Meng de harissa met de sweet chilisaus en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf hiermee de twee kipfilets in, leg in een kleine ovenschaal en laat even marineren in de koelkast. Dit kun je eventueel ook al een dag van tevoren doen, dan trekken de smaken nog beter in.
- Verwarm de oven op 180 graden en zet de kipfilets 20 tot 25 minuten in de oven, keer eventueel halverwege om. Controleer of de kipfilet gaar is vanbinnen.
- Pers ondertussen de teen knoflook en snijd de komkommer en olijven fijn.
- Verwarm een koekenpan met olie of boter en bak hierin de geperste teen knoflook tot het begint te geuren. Voeg daarna de bloemkool couscous, olijfstukjes en peper en zout toe en bak tot de gewenste garing.
- Hak, als je wilt, wat verse koriander fijn en meng een klein beetje door de gesneden komkommer en de rest bewaar je om te garneren.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes als deze gaar zijn en serveer samen met de bloemkoolcouscous, komkommer en koriander.
Voedingswaarden per persoon
- Kcal 554
- Koolhydraten 9.6 gram
- Vetten 33 gram
- Eiwitten 51.8 gram
- Vezels 7.3 gram
Tip voor variatie:
Ook lekker met een kippenpoot of kipdrumsticks in plaats van kipfilet.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten.
Lees hier verder:
Nieuwsbrief Inschrijven
Recept: Bosvruchten kwark bars
Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten.
Lees hier verder: Bosvruchten kwark bars
Het verhaal en de lessen van Mariska
Het is geen dieet maar een levensstijl. Hierdoor is het zo makkelijk vol te houden. Het is makkelijk toepasbaar in het leven met een jong gezin en ook met mijn onregelmatige diensten. Gezondheidswinst voor mij; het gewicht wat weg is, ik ben zelfs sp Lees hier verder: Mariska KnobbeIs na 2 zwangerschappen 25 kilo afgevallen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten