logo mobiel

Cookie dough ice cream

Dit ga je klaarmaken:

Cookie dough ice cream

Recept beschrijving

OMG cookie dough ice cream wilt toch iedereen? Ik hou van ijs.. het liefst eet ik dat elke dag, en dan ook vooral cookie dough van Ben&Jerry, maar ja dat is niet koolhydraatarm. Daarom heb ik deze koolhydraatarme versie voor jullie bedacht, zodat je toch kan genieten van dit heerlijke ijs!

Benodigde ingrediënten voor 1 bak ijs

Cookie dough deeg 

  • 45 gram eiwitpoeder met MCT vanille (webshop)
  • 65 gram 100% pindakaas
  • 30 gram low carb maple syrup (webshop)
  • 30 gram water
  • 20 gram low carb choco chips

Ice cream 

  • 230 gram monchou
  • 320 gram slagroom
  • 1 eetl. vanille extract
  • 90 gram erythritol poeder (webshop)
  • 10 gram vloeibare zoetstof
  • 80 gram low carb chocolade (webshop)
  • Optioneel: Caramel en chocolade saus (webshop)

Bereiding

  1. Cookie dough: doe de pindakaas samen met de maple syrup in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het eiwitpoeder toe en kneed dit tot een goed deeg (tip van flip.. trek handschoentjes aan het kan plakken).
  2. Voeg daarna het water eraan toe en kneed weer en tot slot voeg je de choco chips toe. Je draait hier kleine balletjes van en legt dit op een snijplank bekleed met bakpapier en zorg dat de balletjes elkaar niet raken. Doe de balletjes voor zeker 1 uur in de vriezer.
  3. Ice cream: verwarm de roomkaas iets in de magnetron zodat de kou er vanaf is. Mix dit met een handmixer los en voeg de helft van de slagroom eraan toe en mix weer. Voeg daarna de andere helft van de slagroom toe en mix op stand medium voor 1 minuut. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de chocolade en mix nog even door tot alles een egaal beslag is. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel dit door het ijs beslag heen.
  4. Haal de cookie dough balletjes uit de vriezer en spatel 2/3e erdoorheen. Doe het beslag in een cakevorm en maak eventueel een swirl van caramel en chocolade saus door dit op het ijs beslag te verdelen en met een satéprikker er doorheen te gaan. Verdeel dan de rest van de balletjes erop en zet dit voor minimaal 7 uur in de vriezer.

Voedingswaarden per 100 gram ijs

  • Kcal 376
  • Koolhydraten 3.7 gram
  • Vetten 31.9 gram
  • Eiwitten 11.1 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Protein peanutbutter choco balls
Recept: Protein peanutbutter choco balls

Ik had zo'n zin in chocolade en pindakaas dat ik mijn keuken inging om deze heerlijke protein balls te maken! En wat is dit een lekkere combinatie pindakaas en chocolade, zijn jullie het met me eens? Lees hier verder: Protein peanutbutter choco balls

Koolhydraatarme gehaktballetjes
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag. Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten
Recept: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Bloemkoolroosjes zijn koolhydraatarm, bekijk nu dit recept voor een lekkere sticky variant met teriyaki marinade met zoetzure groenten. Lees hier verder: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten