logo mobiel

Lasagne bolognese

Dit ga je klaarmaken:

Lasagne bolognese

Recept beschrijving

Heerlijke zelfgemaakt lasagne met de lasagnebladen van CarbZone! Deze lasagne maakte ik voordat ik koolhydraatarm at met meel en melk en gewone lasagne bladen. Nu met de bladen van CarbZone en een kleine aanpassing voor de bechamelsaus ook heel makkelijk te maken als je minder koolhydraten binnen wilt krijgen! 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • Italiaanse kruiden (webshop)
  • 2 blikjes tomatenpuree (140 gram)
  • Blik of pak tomatenblokjes/tomatenstukjes (390 gram)
  • Pak gezeefde tomaten (520 gram)
  • CarbZone lasagnebladen (webshop)
  • Olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gr geraspte kaas 48+ jong belegen
  • Zoetstof naar smaak (webshop)
  • Peper en zout

Bechamelsaus

Bereiding

  1. Voor de bolognese-saus: ui snipperen en in een wok of koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de knoflook fijn gesneden toevoegen. In een kleine braadpan ondertussen de tomatenpuree hard verwarmen (blijven roeren, anders brand hij aan), tot dat deze niet meer zuur ruikt. Op laag vuur zetten en het ui/knoflook/olijfolie mengsel toevoegen. Dan in de wok/pan het gehakt met de kruiden en zout en peper naar smaak rul bakken. Toevoegen in de braadpan met het tomatenpureemengsel. Tomatenblokjes en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met zoetstof en eventueel nog wat extra kruiden (naar eigen smaak). Saus zo lang laten pruttelen als je wil, maar minimaal 1 uur, af en toe roeren. Daarna oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Voor de bechamelsaus: de boter langzaam smelten (niet bruin laten worden), meel er beetje bij beetje doorheen roeren. Beetje bij beetje amandelmelk toevoegen en daarna langzaam dikker maken met de johannesbroodpitmeel, let op steeds een beetje toevoegen en even wachten voordat je extra erbij doet, hij wordt ineens dikker. De saus moet nog wel schenkbaar zijn. Eventueel peper en zout toevoegen.
  3. In een ingevette ovenschaal (of losse aluminium bakjes, dan kan je porties invriezen) begin met 1/3 van de bechamelsaus, 2 lasagne bladen, 1/3 van de bolognese-saus, 1 bol mozzarella verdelen hierop. Herhaal dit (met dan 3 lasagne bladen steeds, er zitten er 8 in de verpakking) en op de derde laag i.p.v. de mozzarella, de geraspte kaas strooien. 45 minuten in de oven en klaar!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 871
  • Koolhydraten 28.1 gram
  • Vetten 52.4 gram
  • Eiwitten 64 gram
  • Vezels 8.2 gram

Tip voor variatie:

Je kunt deze ook met kipgehakt of vega gehakt maken.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tonijnsalade op een bedje van tomaten
Recept: Tonijnsalade op een bedje van tomaten

Weer een heerlijk recept dit keer uit boek 1 blz. 92, tonijnsalade op een bedje van tomaten. Makkelijk te maken en goed vullend. Lees hier verder: Tonijnsalade op een bedje van tomaten

Keto sandwich met zalm en roomkaas
Recept: Keto sandwich met zalm en roomkaas

Lekkere keto sandwich met zalm en roomkaas, gemaakt met Lisa's broodmix. Lees hier verder: Keto sandwich met zalm en roomkaas

Proteine muffins
Recept: Proteine muffins

Lekkere proteïne muffins vol goede vetten, lekker luchtig door het whey eiwitpoeder met vanillesmaak. Lees hier verder: Proteine muffins

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten