logo mobiel

Roerei met spek en tomaat

Dit ga je klaarmaken:

Roerei met spek en tomaat

Recept beschrijving

Roerei met spek en tomaat is een lekker koolhydraatarm recept dat goed past binnen een koolhydraatarme levensstijl. Snel en makkelijke bereidingswijze.

Benodigde ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • ½ tomaat
  • Zout en peper
  • Boter of olie om in te bakken
  • Optioneel: verse bieslook of basilicum

Bereiding

  1. Bak in een pan het spek krokant.
  2. Doe de eieren in een andere pan en roer het door elkaar zodat het niet aanbakt. Blijf roeren tot dat het ei gaar is.
  3. Snijd de halve tomaat in plakken, leg ze vast op het bord en doe er wat peper en zout op.
  4. Als het ei en de spek gaar zijn, leg deze dan ook het bord. Voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel wat verse bieslook of basilicum.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 337
  • Khd: 1.7 gram
  • Vetten: 27.9 gram
  • Eiwit: 19.8 gram
  • Vezels: 0.5 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Marshmallows shortbread
Recept: Marshmallows shortbread

Heerlijke koolhydraataarme marshmallows shortbread, deze moet je proberen! Lees hier verder: Marshmallows shortbread

Over ons - About us
Over ons - About us

Het is onze missie om mensen te helpen met het opbouwen van een koolhydraatarme levensstijl waarmee ze hun ideale gewicht kunnen bereiken en behouden. Lees hier verder: Over ons

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips
Recept: Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst is zo populair omdat de structuur lijkt op die van rijst en couscous. Het is de ideale koolhydraatvervanger voor een lunch of diner. Lees hier verder: Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten