Huzarensalade met tonijn
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Huzarensalade hadden we al, maar nu ook deze heerlijke versie met tonijn gemaakt! Heerlijk als lunch of diner met een lekker stukje vlees of vis. Maar natuurlijk ook lekker als bijgerecht voor de bbq.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram bloemkoolrijst of 1 kleine bloemkool
- 1 blikje tonijn op water (102 gram)
- 4 flinke eetlepels (Zaanse) mayonaise
- 4 zure augurken
- 2 eieren
- 20 gram zilveruitjes (op zuur)
- 1 sjalot
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel azijn
- ½ - 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- 1 bouillonblokje (groente of vlees)
- Peper en zout
- Optioneel: ½ - 1 appel (khb)
- Optioneel: doperwtjes (khb)
- Optioneel: extra garnering om de salade aan te kleden op een schaal
Bereiding
- Kook de bloemkool rijst maximaal 5 minuten samen met het bouillonblokje. Als je een hele bloemkool gebruikt, kun je deze eerst even fijn snijden of raspen en dan koken.
- Kook in een andere pan de eieren in ongeveer 8 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder een koude kraan en zet ze aan de kant.
- Giet de bloemkoolrijst af en laat even afkoelen. Wring de bloemkoolrijst na het afkoelen uit in een schone theedoek, vergiet of herbruikbaar zakje van de groenteafdeling. Hoe meer vocht er uit is, hoe lekkerder de salade.
- Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise, azijn, paprikapoeder peper en zout tot een romige puree. Vervolgens laat je de tonijn uitlekken en voeg je deze aan het mengsel toe. Meng alles goed door elkaar.
- Snijd nu de augurken, kappertjes, sjalot en zilveruitjes fijn en meng deze ook door de salade. Als je koolhydraatbeperkt eet kun je nog een halve tot een hele appel toe voegen voor de frisheid.
- Verdeel de salade over een schaal en garneer eventueel met extra ingrediënten. Snijd ook de eieren in plakjes en verdeel over de salade.
Voedingswaarden per persoon
- Kcal 446
- Koolhydraten 11.6 gram
- Vetten 31.3 gram
- Eiwitten 25.7 gram
- Vezels 6.9 gram
Tip voor variatie:
Deze huzarensalade is ook erg lekker met corned beef of pulled chicken in plaats van tonijn. Als je de salade een dagje laat staan in de koelkast, is deze nog lekkerder. Zo trekken de smaken nog beter in.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus
Sporten en afvallen
Recept: Koolhydraatarme sandwich met gebraden kip
Brood is niet altijd koolhydraatarm, maar deze sandwich met gebraden kip en bacon wel. Bekijk hier het recept.
Lees hier verder: Koolhydraatarme sandwich
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten