logo mobiel

Nanaimo bars

Dit ga je klaarmaken:

Nanaimo bars

Recept beschrijving

Koolhydraatarme nanaimo bars, lekker knapperig, een heerlijke snack om te eten! Let op, deze bars nemen wel wat tijd in beslag dus wil je ze maken, doe dit dan een dag voordat je ze daadwerkelijk wilt eten! 

Benodigde ingrediënten voor 24 stukjes

Bodem

  • 170 gram low carb graham cracker kruimels (zie hieronder hoe deze te maken)
  • 65 gram kokosrasp
  • 150 gram pecannoten
  • 160 gram roomboter ongezouten 
  • 100 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram cacaopoeder (webshop)
  • 1 ei (L)

Vulling 

  • 180 gram zachte roomboter ongezouten 
  • 70 gram ongeslagen slagroom
  • 30 gram jell-o vanille no sugar
  • 100 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1 theel. vanille extract
  • 10 druppels vanille flavour drops

Topping

  • 75 gram 90% pure chocolade
  • 1 eetl. kokosolie
  • 20 gram low carb witte chocolade 
  • 1 theel. kokosolie

Graham crackers

  • 225 gram amandelmeel (webshop)
  • 100 gram heavenly dark (Steviala) of gold syrup (Sukrin)
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 2 theel. kaneel (webshop)
  • 1 ei (L)
  • 40 gram roomboter ongezouten
  • 20 druppels vanille flavour drops
  • 1/4 theel. xanthaangom (webshop)
  • 1/2 theel. baksoda
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Maak eerst de Graham crackers: verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Meng het amandelmeel, erythritol, kaneel, xanthaangom, baksoda en zout met elkaar in een kom. Smelt de roomboter in een steelpannetje en zodra deze is gesmolten voeg je het ei, vanille flavour drops en heavenly dark of gold syrup toe en meng je dit door elkaar. Voeg het dan bij de droge ingrediënten en meng tot een plakkerige deegbal. Laat even 5 minuten staan zodat het amandelmeel alles goed kan opnemen.
  2. Leg het deeg op een bakpapier, probeer alvast een beetje een vierkante vorm te maken ervan en doe er dan een bakpapier vel bovenop. Rol het voorzichtig uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm hoog (niet te dun, maar zeker ook niet te dik). Haal je bakpapier eraf en maak met je pizzaroller vierkantjes, maar snij het niet helemaal door. Prik er daarna met je vork gaatjes in. Zet nu voor 20 a 22 minuten in de oven.
  3. Laat daarna volledig afkoelen voordat je ze van elkaar losbreekt. Het handigste is dat je dit met een scherp mes doet.
  4. Maak dan de nanaimo bars. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Smelt de roomboter in een pannetje en doe de Graham crackers in de blender en blend tot het kruimels zijn. Hak de pecannoten in stukjes. Meng dan alle ingrediënten in een kom en voeg de roomboter toe. Meng alles goed door elkaar. Bekleed je browniebakvorm met bakpapier en duw hier het deeg voor de bodem in uit. Leg er een bakpapier op en ga er met de onderkant van een glas overheen zodat het mooi glad en egaal is. Zet nu voor ongeveer 10 a 11 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  5. Vulling: klop in een kom de zachte roomboter, slagroom en jell-o vanille tot een licht en luchtig mengsel (ongeveer 1 minuut). Voeg het vanille extract, vanille flavour drops en zoetstof toe en klop opnieuw tot het mengsel goed gemengd is. Verdeel de vanille laag zo gelijkmatig mogelijk over de bodem en zet het vervolgens in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  6. Topping: smelt 1 eetl. kokosolie met de pure chocolade au-bain-marie in een pannetje, dit doe je ook met de witte chocolade en 1 theel. kokosolie in een aparte pan. Zodra dit gesmolten is, haal je je bakvorm weer uit de koelkast en schenk je de pure chocolade over de vanille laag. Doe de witte chocolade in een spuitzakje en knip het puntje eraf en maak nu rechte strepen over de bruine chocolade. Ga met een satéprikker er doorheen zodat je een mooi patroon krijgt. Zet voor ongeveer 10 minuten in de koelkast en maak dan met een mes lijnen in de chocolade voor het snijden zodat de bars niet breken of de custard laag er tussen uit wordt geduwd als je het volledig aansnijdt.
  7. Zet nu weer in de koelkast voor ongeveer 5 uur of een hele nacht voordat je het helemaal kan aansnijden.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 208
  • Koolhydraten 1.9 gram
  • Vetten 20.8 gram
  • Eiwitten 2 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tuna melt quesadilla
Recept: Tuna melt quesadilla

Deze tuna melt quesadilla is heerlijk als lunch, maar kan ook prima als snack tussendoor. Lees hier verder: Tuna melt quesadilla

Koolhydraatarme gehaktballetjes
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag. Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes

Luchtige chocolademousse
Recept: Luchtige chocolademousse

Deze heerlijke luchtige chocolademousse zal je zeker lekker vinden, als toetje of als ontbijt! Lees hier verder: Luchtige chocolademousse

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten