logo mobiel

Peren kruimeltaart

Dit ga je klaarmaken:

Peren kruimeltaart

Recept beschrijving

Deze koolhydraatbeperkte peren kruimeltaart, is heerlijk als ontbijt, toetje of zo maar tussendoor voor de lekkere trek.

Benodigde ingrediënten voor 12 puntjes

Bodem

  • 75 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 70 gram honing low carb
  • 75 gram roomboter
  • 1 eetl. speculaaskruiden
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 40 gram appelmoes ongezoet
  • Snuf zout

Vulling

  • 50 gram dadels
  • 6 rijpe peren
  • 1 eetl. kaneel (webshop)
  • 1.5 eetl. maïzena
  • 2.5 eetl appelmoes ongezoet

Kruimellaag

  • 1/3 deel van het deeg
  • 15 gram havermout vlokken
  • 20 gram gehakte noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Week de dadels in gekookt heet water voor 15 minuten en begin met het maken van het deeg.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit door elkaar. Ik heb gekozen voor zelfgemaakte appelmoes (gewoon 1 appel gestoofd en gepureerd). In het begin is het deeg plakkerig, maar het meel moet het vocht goed opnemen en na doorkneden wordt het een heel goed soepel deeg. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met roomboter. Druk 2/3 deeg hierin uit en zorg voor een mooi opstaand randje.
  4. Vulling: Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijdt ze in dunne plakjes en voeg hier de maïzena en kaneel aan toe en roer voorzichtig door. Doe de dadels met 2 eetlepels appelmoes in een blender en blend het fijn tot een pasta. Voeg dit toe aan de peren plakjes en bak alles in een koekenpan voor 5 minuten. Schenk het daarna over de bodem en verdeel het mooi.
  5. Kruimellaag: Pak 1/3 deel van het deeg en doe hier de havermout vlokken bij en de gehakte noten. Kneed dit tot een kruimelig deeg en verdeel dit over de peren vulling en zet voor 40 à 50 minuten in de oven. Check de taart tussendoor of het niet te snel gaat en verbrand. Laat daarna volledig afkoelen en het lekkerst smaakt die als je hem een nachtje in de koelkast hebt bewaard. Dot slagroom erbij als gebakje en een lepel Griekse yoghurt erbij als ontbijt. Wat wil je nog meer!!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 190
  • Koolhydraten 18.3 gram
  • Vetten 11.5 gram
  • Eiwitten 3.8 gram

Tip voor variatie:

Je kunt ook kiezen voor Johannesbroodpitmeel of Xanthaangom (beiden te verkrijgen in de webshop) i.p.v. maïzena voor minder koolhydraten in het recept.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme huzarensalade
Recept: Koolhydraatarme huzarensalade

Heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkool! Lees hier verder: Koolhydraatarme huzarensalade

Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten. Lees hier verder: Nieuwsbrief Inschrijven

Lisa kookt koolhydraatarm in de media
Lisa kookt koolhydraatarm in de media

Lisa is met haar koolhydraatarm dieetplan en receptenboek verschillende keren in de lokale media geweest. Bekijk hier de interviews en krantenartikelen. Lees hier verder: In de Media

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten