logo mobiel

Traybake met pompoen

Dit ga je klaarmaken:

Traybake met pompoen

Recept beschrijving

Het fijne aan een traybake is, het kost je niet veel tijd/moeite en je zet toch een heerlijke maaltijd op tafel. Deze traybake is met pompoenblokjes, broccoli en kippendij en natuurlijk heerlijke kruiden. Dit recept vind je ook in mijn 3e boek blz. 102-103.

Benodigde ingrediënten voor 2 porties

  • 500 gram broccoli
  • 400 gram pompoen(blokjes)
  • 3 kippendijen
  • 2 eetlepels kipkruiden (zie tip)
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Verse tijmtakjes
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels ketchup suikervrij
  • ½ theelepel peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng met 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels kipkruiden. Verwarm een koekenpan en bak de kipstukjes rondom goudbruin. Dit hoeft niet, je kunt ze ook rauw op de ovenplaat leggen, maar persoonlijk vind ik dat lekkerder.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes een keer door. Je kunt ook de stronk in kleine stukjes snijden, veel mensen gooien die weg, maar het is erg gezond en zonde om weg te gooien.
  4. Snijd de pompoen in blokjes als je geen kant-en-klare blokjes gebruikt. Meng de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnzaadpoeder, peper en zout. Hussel goed door elkaar.
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verdeel hier de pompoenblokjes, broccoliroosjes en kipstukjes overheen en leg de verse tijmtakjes erbovenop. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en zet 25 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Maak ondertussen de saus door alles te mengen en zet even aan de kant tot de traybake klaar is. Serveer de saus bij de maaltijd.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 428
  • KHD: 6,8
  • Vetten: 45,9
  • Eiwitten: 37,4
  • Vezels: 9,8

Tip voor variatie:

Kipkruiden kun je kant-en-klaar kopen, let dan wel op dat er geen suiker is toegevoegd. Je kunt het ook eenvoudig zelf maken door de volgende kruiden te mengen: 5 tl paprikapoeder, 3 tl oregano, 3 tl kerriepoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, cayennepeper naar smaak, peper en zout.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarm Weekmenu Kies zelf de hoeveelheid Koolhydraten en Calorieën
Koolhydraatarm Weekmenu Kies zelf de hoeveelheid Koolhydraten en Calorieën

Maak een koolhydraatarm dieet weekmenu naar keuze en geef aan hoeveel koolhydraten en calorieën je per dga wilt consumeren. Makkelijk aan te passen en keuze uit veel recepten. Lees hier verder:

Tuna melt quesadilla
Recept: Tuna melt quesadilla

Deze tuna melt quesadilla is heerlijk als lunch, maar kan ook prima als snack tussendoor. Lees hier verder: Tuna melt quesadilla

Vegetarische portobello tenders
Recept: Vegetarische portobello tenders

Wil je eindelijk eens genieten van knapperige vegetarische en koolhydraatarme 'chicken' tenders? Dan is dit gezonde recept wat voor jou! Het is super eenvoudig te maken! Lees snel verder en vergeet ook niet dit recept met je vrienden te delen die ook Lees hier verder: Vegetarische portobello tenders

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten