logo mobiel

Roodfruit kwark taartjes

Dit ga je klaarmaken:

Roodfruit kwark taartjes

Recept beschrijving

Deze roodfruit kwark taartjes zijn heerlijk zomers, een receptje om je vingers bij af te likken!! Dus hop hop, lekker aan de bak en daarna genieten.

Benodigde ingrediënten voor 6 taartjes

Bodem

  • 80 gram amandelmeel (webshop)
  • 30 gram roomboter ongezouten
  • 1 theelepel vanille extract 
  • 30 gram maple syrup low carb
  • 1 theelepel kaneel (webshop)
  • Snufje zout
  • 60 gram walnoten

Vulling

  • 300 gram kwark
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram maple syrup
  • 3 blaadjes gelatine

Topping

  • 50 gram bramen (diepvries)
  • 50 gram roodfruit (diepvries)
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 eetlepel maple syrup low carb

Bereiding

  1. Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een kom met elkaar en kneed tot een deeg. Doe deze in een siliconen muffinvorm en verdeel over 6 muffinvormpjes. Bak af in 13 a 15 minuten en laat volledig afkoelen buiten de oven. Bak in een pannetje de walnoten zodat ze licht gebakken zijn. Verdeel deze daarna over de bodem van de 6 cupcake vormpjes
  2. Vulling: Wel de gelatineblaadjes in koud water. Meng ondertussen de kwark, maple syrup en vanille extract door elkaar. Knijp de gelatine uit als het zacht is en doe ze samen met een 1 eetlepel water in een pannetje en smelt het op laag vuur. Voeg daarna een paar eetlepels van het kwarkmengsel hier aan toe en roer goed door.Voeg daarna het gelatine mengsel toe aan de overige kwark en meng dit goed door elkaar zodat er geen klonten ontstaan. Vul de cupcakevormpjes met het kwarkmengsel, maar let op niet tot helemaal bovenaan, want er komt nog een laagje op. Zet de cupcakes nu in de koelkast.
  3. Topping: Verhit een beetje water met de gewelde gelatine in een pannetje en voeg hier de bramen en het rode fruit aan toe. Zodra het begint te borrelen zet je het vuur lager en voeg je de maple syrup toe en roer je totdat alles zacht is geworden. Ga daarna met de staafmixer door het mengsel en zorg dat het een egale gelei wordt. Zorg dat de gelei afkoelt maar wel nog vloeibaar is. Haal de cupcakes uit de koelkast en giet er een laagje afgekoelde gelei overheen. Zet dan terug voor 2 uur in de koelkast.
  4. Zodra ze hard genoeg zijn kun je ze uit de cupcakevormpjes drukken en heerlijk een stukje nemen bij de koffie.

Voedingswaarden per taartje

  • Kcal 181
  • Koolhydraten 4 gram
  • Vetten 12.5 gram
  • Eiwitten 9.1 gram

 


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata
Recept: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata Lees hier verder: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Mexicaanse eimuffins
Recept: Mexicaanse eimuffins

Mexicaanse eimuffins lekker met bacon of gehakt. Lees hier verder: Mexicaanse eimuffins

Koolhydraatarme huzarensalade
Recept: Koolhydraatarme huzarensalade

Heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkool! Lees hier verder: Koolhydraatarme huzarensalade

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten