Hazelnoot pistache snackballen
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke snack voor tussendoor, hazelnoot pistache ballen. Makkelijk om te maken en in te vriezen, zo heb je altijd een lekkere snack bij de hand.
Benodigde ingrediënten voor 14 snackballen
Bereiding
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is of smelt heel kort in de magnetron, zorg dat de boter niet vloeibaar wordt, maar enkel zacht.
- Meng de zachte boter, roomkaas en slagroom door elkaar. Voeg hier het hazelnootmeel aan toe en ook het erythritol poeder, Whey eiwitpoeder vanille, cacaopoeder en een snuf zout.
- Verdeel het mengsel in 14 gelijke delen en draai er losse balletjes van. Pak een pistachenoot en duw deze in het midden van de snackbal, kneed de rest van de snackbal daar omheen en druk stevig aan. Herhaal dit voor alle 14 pistachenoten. Mocht de vulling tijdens het maken te zacht zijn geworden, zet het dan even in de koelkast, dan wordt het weer wat steviger.
- Hak wat pistachenoten fijn, rol de snackballen door de grof gehakte pistachenoten heen en zet de snackballen in de koelkast om wat steviger te worden.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal 120
- Koolhydraten 1.3 gram
- Vetten 10.9 gram
- Eiwitten 3.6 gram
- Vezels 1.3 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Intermittent fasting en het koolhydraatarm dieet
Recept: Bloemkool kerriesoep
Bekijk dit heerlijke koolhydraatarme recept voor bloemkool kerriesoep met veel smaak en een fijne structuur.
Lees hier verder: Bloemkool kerriesoep
Recept: Geroosterde edamame boontjes
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten