logo mobiel

Mexicaanse slawrap met guacamole

Dit ga je klaarmaken:

Mexicaanse slawrap met guacamole

Recept beschrijving

Gezonde Mexicaanse slawraps met guacamole, met de lekkere Tex Mex kruiden uit mijn webshop. Deze wraps zijn vol van smaak en heerlijk om te eten. 

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram pompoenblokjes
  • 250 gram gehakt
  • 1 avocado
  • ½ rode ui
  • ½ krop romaine sla
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden (webshop)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel cajunkruiden
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • Peper en zout
  • Boter of olie om te bakken
  • Optioneel: verse koriander

Tomatensalsa

  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • ½ jalepeño peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Als je verse pompoen gebruikt, snijd deze dan in blokjes en kook 5 tot 7 minuten voor. Als je pompoenblokjes uit de diepvries gebruikt, kun je deze direct gebruiken.
  2. Verdeel een eetlepel olijfolie over de pompoenblokjes en verdeel daarna de cajunkruiden, peper en zout over de pompoenblokjes en hussel goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verspreid hier overheen de pompoenblokjes. Zet ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de tomatensalsa door alles fijn te snijden (snipper alvast de hele rode ui, de andere helft heb je later ook nodig) en door elkaar te mengen. Zet even koel tot je gaat eten.
  4. Maak nu de guacemole. Prak de avocado fijn of maal fijn in een keukenmachine. Voeg wat peper en zout toe en breng verder op smaak met ½ theelepel knoflookpoeder en een ½ theelepel uienpoeder, eventueel kun je nog (verse) koriander toevoegen. Meng alles goed door elkaar en zet ook even koel tot je gaat eten.
  5. Verwarm een pan met wat boter of olie en laat goed heet worden, bak het gehakt rul en voeg de Tex Mex kruiden, peper, zout en ½ rode ui toe. Bak tot het gehakt gaar is.
  6. Verdeel de halve romaine sla bladeren over 2 borden. Leg hierop het gehakt, pompoenblokjes, tomatensalsa en boven op de guacamole, garneer eventueel nog met verse koriander en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon 

  • Kcal 657
  • Koolhydraten 10.5 gram
  • Vetten 54.1 gram
  • Eiwitten 28.2 gram
  • Vezels 8.4 gram

Tip voor variatie:

Dit gerecht is eenvoudig vegetarisch te maken door het gehakt te vervangen door een vegetarische variant. Of snijd wat champignons in kleine stukjes en bak die op. Voor de variatie kun je dit gerecht ook met (vegetarische) kipstukjes maken.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Pompoensoep
Recept: Pompoensoep

Dit pompoensoep recept is gezond en lekker! Daarom is dit ook een erg populaire soep bij foodies en bij mensen die koolhydraatarm eten Lees hier verder: Pompoensoep

Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten
Recept: Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Heerlijke puree van knolselderij met kabeljauw, omwikkeld met parmaham en groenten. Lees hier verder: Kabeljauw met parmaham knolselderijpuree en groenten

Low carb quesadillas
Recept: Low carb quesadillas

Er gaat niets boven zelfgemaakte quesadillas! En daar hoef je zeker niet voor naar een Mexicaans restaurant, want je maakt ze zo gemakkelijk zelf! Bovendien kun je quesadillas zelf veel koolhydraatarmer maken met wat kleine veranderingen. Lees hier verder: Low carb quesadillas

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten