Rosbief carpaccio met keto brood
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke carpaccio gemaakt met rosbief, met een snee keto brood. Lekker als lunch of ontbijt.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 110 gram rosbief
- 2 sneden keto brood (webshop)
- 40 gram slamix
- 70 gram zongedroogde tomaatjes
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram pijnboompitten
- ½ rode ui
- ½ komkommer
- Peper en zout
Dressing
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ eetlepel groene pesto of truffelolie
- Peper en zout
- Optioneel: scheutje water
Bereiding
- Maak eerst de dressing door alles te mengen en verdun eventueel nog met een klein scheutje water. Meng de dressing met de slamix.
- Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin.
- Verdeel de rosbief over twee borden en verdeel hier overheen de slamix met dressing.
- Rasp de Parmezaanse kaas, snipper de halve rode ui en snijd de komkommer fijn.
- Garneer de rosbief carpaccio met de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, rode ui, komkommer en peper en zout. Serveer daarbij nog een snee keto brood, rooster die eventueel nog als je dit lekker vindt.
Voedingswaarden per persoon
- Kcal 532
- Koolhydraten 9.4gram
- Vetten 33.7 gram
- Eiwitten 44.8 gram
- Vezels 5.4 gram
Tip voor variatie:
Je kunt dit gerecht ook maken met (gerookt) kipfilet, zalm, bietjes of plakjes gegrilde haloumi of courgette als je vegetarisch eet.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten