Aardbeien frambozen kwarktaart met biscuitbodem
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Aardbeien frambozen kwarktaart met biscuitbodem, heerlijke frisse smaak en simpel om te maken! Ook je gasten zullen smullen van deze heerlijke kwarktaart.
Benodigde ingrediënten voor 12 punten
Bodem
- 2 eieren (M)
- 65 gram amandelmeel (webshop)
- 20 gram whey eiwitpoeder vanille (webshop)
- 50 gram erythritol (webshop)
- 100 gram magere kwark
- 1 theel. vanille aroma
- 1 theel. bakpoeder (webshop)
- 1 theel. speculaas kruiden
Kwark vulling
- 250 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram aardbeien (diepvries)
- 200 gram frambozen proteïne kwark
- 300 gram aardbeien proteïne kwark
- 2 theel. vanille aroma
- 50 gram erythritol (webshop)
- 8 gelatineblaadjes of vegatine
- Optioneel: 6 verse aardbeien
Bereiding
- Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Doe de eieren in een kom en klop voor 5 minuten luchtig. Doe alle overige ingrediënten in een andere kom en meng deze goed. Meng daarna de opgeklopte eieren er doorheen en zorg dat het luchtig blijft.
- Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray. Giet je beslag over de bodem heen en zet het voor 20 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
- Kwark vulling: laat de gelatineblaadjes weken in koud water of gebruik vegatine. Mix de kwark met een elektrische mixer los.
- Verwarm de frambozen en aardbeien in een pannetje samen met de erythritol en vanille aroma. Zodra deze zijn verwarmd in je pannetje, pureer je ze met een staafmixer. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg 1 voor 1 toe al roerend tot ze allemaal zijn opgelost of gebruik vegatine. Houd 1 eetlepel van dit mengsel apart!
- Voeg de frambozen aardbeien gelei in een dun straaltje al mixend toe aan je kwark vulling. Schenk 1/3 deel over je bodem in de taartvorm. Gebruik optioneel de 6 aardbeien en snijd elke aardbei in 3 schijfjes. Plak deze tegen de rand aan zodat je straks een aardbeien rand ziet. Schenk dan de rest van het kwark mengsel over je taartvorm en sla 3 x ermee op het aanrecht zodat je de meeste luchtbellen eruit duwt (gebruik eventueel acetaatfolie op de zijkanten van je taartvorm voor een strak effect).
- Pak de aardbeien frambozen gelei erbij die je apart gehouden hebt en maak stipjes op de bovenkant van de kwarktaart. Ga erdoorheen met een satéprikker waardoor je hartjes vormpjes maakt. Laat voor 5 a 6 uur opstijven in de koelkast of een hele nacht. Decoreer hoe je wilt, met eventueel verse slagroom dotten, vers fruit, munt of chocolade strepen.
Voedingswaarden per punt zonder extra decoratie
- Kcal 107
- Koolhydraten 4.9 gram
- Vetten 4.5 gram
- Eiwitten 10.9 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Tomaten carpaccio met burrata
Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet
Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Hoe werkt het koolhydraatarm dieet
Recept: Blauwe bessen plaattaart
Deze blauwe bessen plaattaart, is heerlijk van smaak en kan als ontbijt, toet of zo maar tussendoor!
Lees hier verder: Blauwe bessen plaattaart
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten