logo mobiel

Payday candy bars

Dit ga je klaarmaken:

Payday candy bars

Recept beschrijving

Deze heerlijke koolhydraatbeperkt candy bars, zijn echt super lekker! Je kunt ze ook makkelijk invriezen, zo heb je altijd een lekkere snack bij de hand. 

Benodigde ingrediënten voor 8 candy bars

Karamel

  • 60 ml slagroom 
  • 75 gram cashew pasta (khb)
  • 25 ml maple syrup Sukrin

Nougat

  • 60 gram amandelmeel (webshop)
  • 65 gram cashew boter (khb)
  • 55 gram maple syrup Sukrin
  • 100 gram pinda's (khb)

Topping

  • 100 gram pure chocolade (min 85%)
  • 20 gram kokosolie 
  • 20 gram koolhydraatarme witte chocolade

 

Bereiding

  1. Karamel: doe de ingrediënten voor de karamel in een pannetje en zet op laag vuur. Roer tot het goed gemengd is en zet het vuur dan iets hoger en blijf roeren. Zodra het indikt haal je het van het vuur af en schenk je het in een vierkante schaal bekleed met bakpapier. Zet het in de vriezer om uit te harden.
  2. Nougat: meng de ingrediënten voor de nougat in een aparte kom door alles te kneden. Als het te plakkerig blijft kun je er iets amandelmeel aan toe voegen. En als het te droog blijft voeg je er een beetje maple syrup extra aan toe. Maak er een bal van en zet in de koelkast om uit te harden.
  3. Zodra de karamel is uitgehard, verdeel je het in 8 stukken en kneed je het tot 8 langwerpig rolletjes. Plaats de rolletjes terug in de vriezer om uit te harden.
  4. Als de karamel weer hard is geworden, druk je de nougat plat, je kunt dit met je handen doen of er even licht met een deegroller overheen rollen. Verdeel de nougat ook in 8 stukken. Pak nu de rolletjes karamel uit de vriezer en leg deze op de nougat en zorg dat de nougat om de karamel komt. Daarna rol je het voorzichtig langwerpig uit, maar niet te lang!!
  5. Leg daarna de pinda's op een bord en rol de rolletjes hierdoorheen, totdat er niets meer over is. Plaats terug in de vriezer.
  6. Topping: verwarm de witte chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie in een pannetje. Zodra deze volledig is gesmolten en gemengd, dompel je de rolletjes er doorheen en leg je het op een velletje bakpapier met eronder iets hards waardoor je het makkelijk in de vriezer kan zetten tot het is uitgehard.
  7. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie en maak dan streepjes over de witte chocolade heen d.m.v. het in een plastic zakje doen en het puntje eraf knippen. Of gewoon met een lepel alleen wordt het dan wat slordiger.
  8. Je kunt nog een paar pinda's fijn hakken en deze er beetje overheen strooien.

Voedingswaarden per 65 gram

  • Kcal 334
  • Koolhydraten 3.5 gram
  • Vetten 27.9 gram
  • Eiwitten 9.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Speculoos mousse taartjes
Recept: Speculoos mousse taartjes

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten. Lees hier verder: Speculoos mousse taartjes

Berry crumble bars
Recept: Berry crumble bars

Rood fruit liefhebbers opgelet, want deze berry crumble bars zijn echt jummie!! Lees hier verder: Berry crumble bars

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten
Recept: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Bloemkoolroosjes zijn koolhydraatarm, bekijk nu dit recept voor een lekkere sticky variant met teriyaki marinade met zoetzure groenten. Lees hier verder: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten