logo mobiel

Taco cup salade

Dit ga je klaarmaken:

Taco cup salade

Recept beschrijving

Een zelfgemaakt koolhydraatarme taco cup salade met kip, lekker voor de lunch of voor diner.

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kipfilet of 2 kippendijen
  • 2 low carb wraps (webshop)
  • 100 ml tomatenpassata
  • 40 gram zwarte olijven
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 flinke handen sla
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden (webshop)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: scheutje water

(Gebruik voor dit recept onze handige springvorm!) (webshop)

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de eetlepel olijfolie met de helft van de Tex Mex kruiden en hussel de kipfiletblokjes hier doorheen. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Verwarm een oven op 180 graden en gebruik een of twee kleine ronde ovenschalen, springvormen of hittebestendige pannen en druk hier de wraps in. Zet in de oven totdat de wraps net een beetje krokant geworden zijn en haal ze er daarna uit en laat afkoelen zodat je twee grote cups hebt.
  3. Snijd de tomaten in blokjes, pers de teen knoflook, snijd de olijven in ringen en snipper de ui.
  4. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de kipfilet blokjes rondom gaar. Voeg dan de ui en knoflook toe en laat een paar minuten meebakken tot de ui glazig is en goed begint te geuren.
  5. Als de kipfiletblokjes bijna gaar zijn, voeg je de helft van de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpassata toe en eventueel een klein scheutje water, de rest van de Tex Mex kruiden en peper en zout naar smaak. Proef en voeg naar wens nog meer kruiden en/of peper en zout toe.
  6. Verdeel de sla over de twee taco cups, hier overheen het gebakken kipfilet mengsel en top af met de rest van de tomatenblokjes, olijven, crème fraîche en geraspte kaas.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 538
  • Koolhydraten 12.1 gram
  • Vetten 32 gram
  • Eiwitten 41.8 gram
  • Vezels 16.1 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit gerecht ook met gehakt maken of gebruik vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes als je vegetarisch eet. Varieer door een paprika in plaats van tomaten te gebruiken. Als je koolhydraatbeperkt eet, kun je ook nog bonen en/of maïs toevoegen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Lisa kookt koolhydraatarm in de media
Lisa kookt koolhydraatarm in de media

Lisa is met haar koolhydraatarm dieetplan en receptenboek verschillende keren in de lokale media geweest. Bekijk hier de interviews en krantenartikelen. Lees hier verder: In de Media

Ontbijt quesadilla met roerei en spek
Recept: Ontbijt quesadilla met roerei en spek

Ontbijt quesadilla met roerei en spek, vult goed en je hebt meteen een goed begin van je dag! Lees hier verder: Ontbijt quesadilla met roerei en spek

Muesli Bounty repen
Recept: Muesli Bounty repen

Ik heb dus een heerlijk simpel recept voor jullie als ontbijt of tussendoortje. De muesli bounty repen & wat zijn ze heerlijk!! Lees hier verder: Muesli Bounty repen

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten