Pornstar martini pie
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Pornstar Martini maar dan als taart, wat wil je nog meer! Heerlijke frisse passievruchten smaak, deze taart is koolhydraatbeperkt en zoooo lekker!
Benodigde ingrediënten voor 1 taart/14 punten
Bodem
- 80 gram roomboter ongezouten
- 100 gram amandelmeel (webshop)
- 20 gram kokosrasp
- 20 gram Sukrin gold syrup
- 50 gram erythritol (webshop)
- 1 theel. vanille aroma
- 2 theel. speculaas kruiden
- 1 theel. bakpoeder (webshop)
- Snufje zout
Vulling
- 250 gram passievrucht blokjes diepvries
- 200 gram proteïne passievruchtenmousse
- 300 gram gram proteïne kwark perzik passievrucht
- 50 gram erythritol poeder (webshop)
- 2 theel. vanille aroma
- Rasp 1/2 limoen
- 8 blaadjes gelatine of vegatine
Passievrucht topping
- Vruchtvlees van 4 passievruchten
- 3 eetlepels Steviala pure passion
- 50 ml slagroom ongeslagen
- 1,5 gelatineblaadje of vegatine
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Bodem: smelt de roomboter en voeg alle ingrediënten toe. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en druk hier je bodem in uit. Zet voor 20 minuten in de oven en laat het geheel afkoelen.
- Vulling: week 9.5 gelatineblaadjes in koud water of gebruik vegatine. Laat de passievrucht blokjes ontdooien in een pannetje op laag vuur.
- Klop ondertussen de kwark los en voeg de erythritol poeder, vanille aroma en limoenrasp toe en klop nog even door. Spatel dan de passievruchtenmousse erdoorheen (kan je niet aan deze mousse komen, gebruik dan 500 gram van de kwark of 200 ml slagroom).
- Blend de ontdooide passievruchten in de blender tot een gladde massa en schenk weer in je pannetje. Knijp 8 gelatine blaadjes uit en voeg deze 1 voor 1 al roerend eraan toe (of gebruik vegatine). Schenk de vloeistof al mixend toe aan het kwarkmengsel en schenk daarna over je afgekoelde bodem. Klop je bakvorm een paar keer goed op het aanrecht om de meeste lucht eruit te halen. Zet in de koelkast voor ongeveer 4 uur.
- Passievrucht topping: haal het vruchtvlees van de passievruchten eruit en doe dit in een pannetje. Voeg hier vervolgens de pure passion saus en slagroom aan toe en roer dit goed door. Voeg de gelatine toe (of gebruik vegatine) en zodra deze opgenomen is in het mengsel schenk je dit over de kwark laag. Laat voor minimaal 3 uur uitharden in de koelkast.
Voedingswaarden per punt
- Kcal 150
- Koolhydraten 5.3 gram
- Vetten 10 gram
- Eiwitten 7 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Speculoos bites
Heerlijke speculoos bites voor de lekkere trek!
Lees hier verder: Speculoos bites
Recept: Peruaanse kip met pittige groene saus
Recept: Nasi met kipsate en spiegelei
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten