logo mobiel

Aardappel Anders Ovenschotel

Dit ga je klaarmaken:

Aardappel Anders Ovenschotel

Recept beschrijving

Een van mijn lievelings ovenschotels vroeger was de aardappel anders ovenschotel! Maar nu ik geen aardappelen meer eet, wilde ik graag een vervanger! Ik heb de saus zelf gemaakt, maar je kunt ook de saus uit de pot gebruiken! 

Benodigde ingrediënten voor 3 personen

  • 450 gram koolraap
  • 350 gram rundergehakt of kippendijen
  • 500 gram broccoli
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 125 gram spekjes
  • Peper en zout

Saus

  • 150 slagroom of kookroom
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 gram geraspte kaas
  • 30 gram ui
  • ½ bouillonblokje
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel selderij blad
  • Olie of boter om in te bakken

Bereiding

  1. Schil de koolraap, snijd in dunne plakjes en snijd de broccoli in roosjes. Als je wilt, kun je de plakjes en de broccoliroosjes even voorkoken, zelf doe ik dat niet i.v.m. vitamine verlies en ik houd van een bite in mijn groenten.
  2. Leg de plakjes koolraap een beetje overlappend op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier overheen de broccoliroosjes.
  3. Bak nu het gehakt rul of kies voor kippendijen en snijd deze in kleine stukjes en bak gaar. Verdeel de paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder over het vlees, proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees ook over de ovenschotel.
  4. Bak nu de spekjes krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel daarna over de ovenschotel.
  5. Maak ondertussen de Aardappel Anders saus. Snipper een halve ui zo klein mogelijk en bak in een beetje olie of boter. Voeg vervolgens de slagroom of kookroom, amandelmelk, het halve bouillonblokje en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar, voeg de geraspte kaas toe en meng tot dikke kaassaus.
  6. Giet de saus over de ovenschotel, je kunt eventueel nog extra kaas bovenop strooien voor een krokant korstje. Zet de ovenschotel nu 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 698
  • Khd: 7 gram
  • Vetten: 51,3 gram
  • Eiwitten: 47,8 gram
  • Vezels: 7 gram

Tip voor variatie:

Maak de ovenschotel vegetarisch door te kiezen voor vegetarisch gehakt en spekjes. Varieer met groenten. Kies voor bloemkool i.p.v. broccoli of extra champignons.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Vette Choco Cake
Recept: Vette Choco Cake

Ja wie wil dat nou niet.. een lekkere dikke plak vette cake die proeft naar een brownie en ook nog keto is. Lees hier verder: Vette Choco Cake

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata
Recept: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata Lees hier verder: Bloemkoolsoep met spekjes en gremolata

Pittige kip met zoetzure komkommer
Recept: Pittige kip met zoetzure komkommer

Heerlijk pittig kipgerecht met verfrissende zoetzure komkommer. Dit is een super lekker recept dat zo op tafel staat. Lees hier verder: Pittige kip met zoetzure komkommer

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten