Gevulde tomaten met scrambled egg
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Gevulde tomaten met scrambled egg, heerlijk als ontbijtje of lunch, maar ook lekker als tussendoortje.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 4 tomaten
- 4 eieren
- 100 gram hamblokjes
- 5 gram verse bieslook
- 20 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels slagroom
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (webshop)
- Olie of boter
- Peper en zout
Bereiding
- Kluts de eieren samen met de slagroom, Italiaanse kruiden, kerrie, peper en zout. Verwarm een pan met wat olie of boter en doe het ei mengsel erin en roer er doorheen totdat je bijna de gewenste gaarheid hebt van je scrambled eggs. Voeg dan de hamblokjes erbij en warm nog even door.
- Snijd de bovenkant van de tomaten en haal het natte gedeelte van het vruchtvlees eruit.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter goudbruin, hak ondertussen de verse bieslook fijn en meng door de scrambled egg heen.
- Vul de tomaten met het scrambled egg mengsel en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
- Kcal 425
- Koolhydraten 9.2 gram
- Vetten 30.1 gram
- Eiwitten 28.1 gram
- Vezels 2.8 gram
Tip voor variatie:
Vind je pijnboompitten te prijzig? Kies dan voor zonnebloempitten of pompoenpitten, ook lekker om deze te roosteren!
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Rosbiefrolletjes
Rosbiefrolletjes, een super simpele en snelle lunch of snack!
Lees hier verder: Rosbiefrolletjes
De glycemische index en koolhydraten
De glycemische index zegt iets over hoe snel een voedingsmiddel wordt verteerd en omgezet in bruikbare energie.
Lees hier verder:
De Glycemische Index (GI)
Recept: Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten