logo mobiel

Chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten

Dit ga je klaarmaken:

Chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten

Recept beschrijving

Deze chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten is echt té lekker, makkelijk om te maken en ook je visite kan meesmullen. 

Benodigde ingrediënten voor 1 taart

Bodem 

Vulling 

  • 450 gram magere kwark
  • 50 gram pure chocolade (webshop)
  • 1 theel. cacaopoeder (webshop)
  • 35 gram whey eiwitpoeder chocolade (webshop)
  • 50 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1 scoop flavin tasty choco fudge
  • 1 eetl. pindakaas karamel pecannoten
  • 4 blaadjes gelatine of vegatine

Topping 

  • 50 gram pecannoten
  • 20 gram erythritol
  • 20 gram pindakaas (webshop)

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 170 gram. Meng alle ingrediënten samen en bekleed een taartbodem (18/20cm) met bakpapier. Druk het deeg hierin uit en zet in de oven voor ongeveer 20 min. Laat daarna volledig afkoelen.
  2. Vulling: week de gelatineblaadjes in koud water voor 15 min. Meng de kwark, erythritol poeder, whey, cacaopoeder en flavin tasty samen in een mengkom en klop goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze er doorheen. Voeg als laatste de pindakaas erdoorheen.
  3. Verwarm een laagje water in een pannetje en laat hier de gelatine blaadjes in oplossen. Voeg al mixend toe aan je beslag en schenk over de bodem heen. Zet voor 2 uur in de koelkast.
  4. Topping: verwarm een koekenpan en hak de pecannoten fijn en voeg deze toe aan de pan, samen met de erythritol. Laat het karamelliseren en schenk daarna over een bakpapier en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, breek je het in kleine stukjes en verdeel je het over de vulling aan de buitenrand heen.
  5. Verwarm de pindakaas even in de magnetron en schenk over het midden van de taart en maak een swirl. Zet weer voor 3 uur in de koelkast.

Voedingswaarden per puntje (55 gram)

  • Kcal 172
  • Koolhydraten 3.1 gram
  • Vetten 13.9 gram
  • Eiwitten 7.7 gram

Tip voor variatie:

Heb je geen pindakaas karamel pecannoten, gebruik dan gewone. Heb je geen flavin tasty choco fudge laat deze dan weg of gebruik wat extra eiwitpoeder chocolade.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Nasi met kipsate en spiegelei
Recept: Nasi met kipsate en spiegelei

Nasi gemaakt van bloemkoolrijst met kipsate en spiegelei. Lees hier verder: Nasi met kipsate en spiegelei

Het verhaal en de lessen van Mariska
Het verhaal en de lessen van Mariska

Het is geen dieet maar een levensstijl. Hierdoor is het zo makkelijk vol te houden. Het is makkelijk toepasbaar in het leven met een jong gezin en ook met mijn onregelmatige diensten. Gezondheidswinst voor mij; het gewicht wat weg is, ik ben zelfs sp Lees hier verder: Mariska KnobbeIs na 2 zwangerschappen 25 kilo afgevallen

Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 3
Inhoudsopgave lisa kookt koolhydraatarm 3

Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm 2. Lees hier verder: Inhoudsopgave Lisa kookt koolhydraatarm deel 3

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten