logo mobiel

Macadamia noten koekjes

Dit ga je klaarmaken:

Macadamia noten koekjes

Recept beschrijving

Ik heb deze heerlijke macadamia noten koekjes met witte chocolade gemaakt op verzoek van een vriendin die deze altijd in de supermarkt kocht, maar sinds zij keto eet niet meer mag. Dus hier een keto variant. Ik hoop dat jullie hier net zo van kunnen genieten als ik. Veel bak plezier!!

Benodigde ingrediënten voor 10 koekjes

  • 125 gram koude roomboter ongezouten
  • 80 gram ery bronze low carb
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 1 ei
  • snuf xanthaangom (webshop)
  • 200 gram amandelmeel (webshop)
  • 0.5 theel. baking soda
  • 50 gram macadamia noten
  • 75 gram witte chocolade chips/stukjes low carb

Bereiding

  1. Zeef het amandelmeel, baking soda en xanthaangom dmv een zeef boven een grote kom en roer daarna goed door elkaar en zet weg.
  2. Doe de koude roomboter in een kom samen met de erythritol en bruine suiker (ery bronze) en mix dit in de standmixer met de vlinder op medium snelheid. Als je dit niet in huis hebt kun je het ook met je handen kneden tot een koekjesdeeg. Voeg dan het ei toe en mix of kneed weer door elkaar. Voeg daarna het amandelmeel, baking soda en xanthaangom erbij en mix/kneed verder door tot het allemaal goed gemengd is.
  3. Hak daarna de macademia noten grof en voeg deze toe aan het beslag en mix op lage snelheid door totdat het goed verdeeld is door het koekjesdeeg. Doe hetzelfde met de witte chocolade chips.
  4. Maak nu 10 bolletjes en leg deze op een plaat bekleed met bakpapier en zet die voor 2 uur in de vriezer. Dit doe je omdat de kans dat het extreem uitloopt in de oven verkleind. Kan ook langer zodat je ze de dag erna kunt afbakken. Je kunt ervoor kiezen om nog een paar macadamianoten en witte chocolade chips in het koekje te drukken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Bak de koekjes met 5 tegelijk af in de oven, want de koekjes zetten erg uit door de warmte. Gebruik altijd bakpapier op je bakplaat en zet de koekjes er voor 7 à 10 minuten in. (Even tussendoor kijken als de randen bruin kleuren, zijn ze goed.)
  7. Let op, het blijft heel zacht zodra ze uit de oven komen. Je moet ze volledig laten afkoelen, dan is de koek zoals die hoort. Laat dus 15 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna nog 10 minuten op een rooster. En daarna genieten!!!!!

Voedingswaarden per koekje

  • Kcal 304
  • Koolhydraten 2.6 gram
  • Vetten 28.4 gram
  • Eiwitten 7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus
Recept: Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus

Uit één van mijn favoriete keukens, deze Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus. Lees hier verder: Grieks gevulde kipburgers met salade en knoflooksaus

Tjap tjoy met kerrie en kip
Recept: Tjap tjoy met kerrie en kip

Een bekend chinees gerecht in een koolhydraatarm jasje. Probeer zelf mijn tjap tjoy met kerrie, kippendijen, paprika en tauge. Lees hier verder: Tjap tjoy met kerrie en kip

Sla wraps met pittig gehakt
Recept: Sla wraps met pittig gehakt

Dit is een heerlijk recept voor de lange zomerdagen! Voor als je thuiskomt van een lange stranddag en je geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan. Een snelle en makkelijke maaltijd is wat je nodig hebt op zo´n dag! Deze slawraps zijn wat ik Lees hier verder: Sla wraps met pittig gehakt

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten