logo mobiel

Tomaten carpaccio met burrata

Dit ga je klaarmaken:

Tomaten carpaccio met burrata

Recept beschrijving

Ik ben dol op burrata, een heerlijke cremige kaas die uit mozzarella gevuld met  stracciatella room bestaat. Heerlijk te combineren met tomaten en sla. Dit recept vind je ook terug in mijn 3e boek blz. 154-155.

Benodigde ingrediënten voor 2 porties

  • 5 tomaten
  • 150 gram burrata
  • 70 gram slamix
  • Verse blaadjes basilicum
  • 15 gram pompoenpitten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Optioneel: 1 sjalot
  • Optioneel: snufje paprikapoeder
  • Peper en zout

Dressing

  • 3 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de dressing door alles te mengen en zet even apart.
  2. Als je wilt kun je de pompoenpitten even kort aanbakken in een koekenpan zonder olie of boter. Dan worden ze lekker knapperig. Breng eventueel de pitten in de pan nog op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.
  3. Snijd vervolgens de tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de plakjes tomaten over twee borden en begin aan de buitenste rand van de borden.
  4. Breng de sla op smaak met de helft van de dressing en leg de sla in het midden van de twee borden.
  5. Snijd een bol burrata doormidden en leg deze bovenop de sla in het midden van het bord.
  6. Vervolgens giet je de rest van de dressing over de tomatenplakjes heen. Knip nog wat verse blaadjes basilicum en verdeel deze ook over de tomaten carpaccio.
  7. Als laatste garneer je de salades nog met (geroosterde) pompoenpitten en kappertjes.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 342
  • Koolhydraten 7.8 gram
  • Vetten 28.5 gram
  • Eiwitten 11.6 gram
  • Vezels 3.7 gram

Tip voor variatie:

Deze salade is ook heerlijk met gegrilde groenten erbij zoals courgette of stukjes krokante Parmaham uit de oven. Ook lekker om te variëren met warme trostomaatjes uit de oven in plaats van koude tomatenplakjes.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde portobello
Recept: Gevulde portobello

Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept. Lees hier verder: Gevulde portobello

Lisa Bakt Koolhydraatarm met 150 Zoete en Hartige Bakrecepten
Lisa Bakt Koolhydraatarm met 150 Zoete en Hartige Bakrecepten

Het nieuwste kookboek van Lisa Tennebroek is na 2 jaar ontwikkelen eindelijk klaar! Bekijk hier de 150 Zoete en Hartige Bakrecepten die je kunt vinden in Lisa Bakt Koolhydraatarm. Lees hier verder: Lisa Bakt Koolhydraatarm (Hardcover)

Marloes viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten
Marloes viel bijna 9 kilo af met koolhydraatarme recepten

Monique is 62 jaar en viel ruim 30 kilo af en overwon een suikerverslaving, een alcoholverslaving en een nicotineverslaving. Lees hier haar verhaal over hoe ze is aangekomen en hoe ze ook weer is afgevallen. Haar beste tip? Gewoon beginnen! Lees hier verder: Monique Ruim 30 kilo afgevallen en overwon 3 verslavingen

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten