Toffee speculoos bars
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Ik heb deze heerlijke toffee speculoos bars gemaakt voor de verjaardag van mijn dochtertje en iedereen vond ze zo lekker dat ik dit recept met jullie wil delen! Als je een speculoos fan bent, moet je deze echt maken! Ze zijn echt heerlijk.
Benodigde ingrediënten voor 37 stukken:
Bodem
- 60 gram amandelmeel
- 80 gram kokosrasp
- 120 gram roomboter
- 10 gram caramel saus low carb
- 30 gram maple saus low carb
- 8 gram bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram walnoten
Karamel laag
- 120 gram erythritol
- 2 eetlepel water
- 60 gram roomboter
- 6 eetlepel amandelmelk
- 40 gram caramel saus low carb
- 10 druppel toffee flavour
Speculoos laag
- 8 eetlepel speculoos low carb
- 10 eetlepel kokos olie
Witte chocolade laag
- 130 gram witte chocolade low carb
- 40 gram kokosolie
Topping
- 50 gram walnoten
- 2 speculoos koekjes low carb
Bereiding
- Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter met de karamelsaus, maple saus en vanille extract in een pannetje. Als dit gesmolten is voeg je de bakpoeder toe en roer je goed. Dan voeg je het amandelmeel en kokosrasp eraan toe en meng dit alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk het mengsel hier overheen, ongeveer 1 cm dik en zet voor 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen. Bekleed een grote ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het afgekoelde deeg in uit. Hak de walnoten fijn en verdeel deze over de bodem.
- Karamel laag: Voeg alle ingrediënten in een pannetje en laat het licht koken zodat het continu blijft borrelen, maar niet overkookt. Gebruik voor het roeren een garde of een staafmixer zodat het proces iets sneller gaat (de staafmixer moet wel tegen hitte kunnen). Zodra het dikker wordt, na ongeveer 10 à 15 minuten, schenk je de karamelsaus over de bodem. Zet voor 30 minuten in de vriezer.
- Speculoos laag: Doe de speculoos pasta en kokosolie in een pannetje en laat deze op laag vuur smelten zodat het vloeibaarder wordt. Schenk deze daarna over de uitgeharde karamelsaus. En zet voor 30 minuten in de vriezer.
- Witte chocolade laag: Smelt de witte chocolade met de kokosolie au-bain-marie op laag vuur en roer af en toe zodat het niet aanbrand. Schenk deze nu over de uitgeharde speculoos laag en verdeel de overige walnoten eroverheen.
- Verkruimel de speculoos koekjes en verdeel deze over de witte chocolade laag. Zet voor minimaal 1.5 uur in de koelkast en snijd daarna in de gewenste grootte bars. Ik kreeg er 37 stukken uit (23 gram per stuk).
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal 127
- Koolhydraten 1.4 gram
- Vetten 11.7 gram
- Eiwitten 1.4 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Lisa kookt koolhydraatarm 2
Lisa kookt koolhydraatarm 2 staat vol met 178 koolhydraatarme recepten die verdeeld zijn over 10 hoofdstukken van ontbijt, lunch en diner tot gezonde snacks, bowls, soepen, guilty pleasures en kruidenmixen.
Lees hier verder: Lisa kookt koolhydraatarm deel 2
Recept: Keto bbq bordje
BBQ´en ongezond? Of bang om alleen maar vlees te moeten eten?! ECHT NIET! Gezond en gevarieerd eten was nog nooit zo makkelijk, met dit heerlijk Keto bordje vol met BBQ-lekkernijen. De BBQ leent zich onwijs goed om snel een gevarieerde en gezonde ma Lees hier verder: Keto bbq bordje
Recept: Feta watermeloen salade
Deze frisse feta watermeloen salade is perfect voor een zomerse dag en heerlijk voor bij de bbq!
Lees hier verder: Feta watermeloen salade
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten