logo mobiel

Toffee speculoos bars

Dit ga je klaarmaken:

Toffee speculoos bars

Recept beschrijving

Ik heb deze heerlijke toffee speculoos bars gemaakt voor de verjaardag van mijn dochtertje en iedereen vond ze zo lekker dat ik dit recept met jullie wil delen! Als je een speculoos fan bent, moet je deze echt maken! Ze zijn echt heerlijk.

Benodigde ingrediënten voor 37 bars

Bodem

  • 60 gram amandelmeel (webshop)
  • 80 gram kokosrasp
  • 120 gram roomboter
  • 10 gram caramel saus low carb
  • 30 gram maple saus low carb
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram walnoten

Karamel laag

  • 120 gram erythritol (webshop)
  • 2 eetlepel water
  • 60 gram roomboter
  • 6 eetlepel amandelmelk
  • 40 gram caramel saus low carb
  • 10 druppel toffee flavour

Speculoos laag

  • 8 eetlepel speculoos low carb
  • 10 eetlepel kokos olie

Witte chocolade laag

  • 130 gram witte chocolade low carb
  • 40 gram kokosolie

Topping

  • 50 gram walnoten
  • 2 speculoos koekjes low carb

Bereiding

  1. Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter met de karamelsaus, maple saus en vanille extract in een pannetje. Als dit gesmolten is voeg je de bakpoeder toe en roer je goed. Dan voeg je het amandelmeel en kokosrasp eraan toe en meng dit alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk het mengsel hier overheen, ongeveer 1 cm dik en zet voor 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen. Bekleed een grote ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en druk hier het afgekoelde deeg in uit. Hak de walnoten fijn en verdeel deze over de bodem.
  2. Karamel laag: Voeg alle ingrediënten in een pannetje en laat het licht koken zodat het continu blijft borrelen, maar niet overkookt. Gebruik voor het roeren een garde of een staafmixer zodat het proces iets sneller gaat (de staafmixer moet wel tegen hitte kunnen).  Zodra het dikker wordt, na ongeveer 10 à 15 minuten, schenk je de karamelsaus over de bodem. Zet voor 30 minuten in de vriezer.
  3. Speculoos laag: Doe de speculoos pasta en kokosolie in een pannetje en laat deze op laag vuur smelten zodat het vloeibaarder wordt. Schenk deze daarna over de uitgeharde karamelsaus. En zet voor 30 minuten in de vriezer.
  4. Witte chocolade laag: Smelt de witte chocolade met de kokosolie au-bain-marie op laag vuur en roer af en toe zodat het niet aanbrand. Schenk deze nu over de uitgeharde speculoos laag en verdeel de overige walnoten eroverheen.
  5. Verkruimel de speculoos koekjes en verdeel deze over de witte chocolade laag. Zet voor minimaal 1.5 uur in de koelkast en snijd daarna in de gewenste grootte bars. Ik kreeg er 37 stukken uit (23 gram per stuk).

Voedingswaarden per bar

  • Kcal 127
  • Koolhydraten 1.4 gram
  • Vetten 11.7 gram
  • Eiwitten 1.4 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Pulled chicken wrap
Recept: Pulled chicken wrap

Koolhydraatarm recept voor pulled chicken wraps! Super eenvoudig om te maken en erg smaakvol als koolhydraatarme snack, lunch, diner of ontbijt Lees hier verder: Pulled chicken wrap

Brownie cheesecake ontbijt
Recept: Brownie cheesecake ontbijt

Dit heerlijke koolhydraatarme brownie cheesecake ontbijtje is een favoriet voor iedereen! Lees hier verder: Brownie cheesecake ontbijt

Appelpartjes met pindakaas
Recept: Appelpartjes met pindakaas

Dit recept is ideaal als hartig en zoet tussendoortje. Dit receptn met Appalpartjes met pindakaas is koolhydraatbeperkt. Lees hier verder: Appelpartjes met pindakaas

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten