Cookies en cream speculoostaart
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze heerlijke cookies en cream speculoostaart is gemaakt met Lisa's nieuwe Whey eiwitpoeder en speculooskoekjes, smullen dus!
Benodigde ingrediënten voor 6 taartpunten
Bodem
- 100 gram amandelmeel (webshop)
- 25 gram erythritol gold (webshop)
- 1 eetl. koek & speculaas kruiden
- 1 theel. bakpoeder (webshop)
- Snufje zout
- 50 gram roomboter (gesmolten)
- 4 suikervrije speculoos koekjes verkruimeld (webshop)
Kwark vulling
- 250 gram magere kwark
- 100 gram slagroom
- 30 gram whey eiwitpoeder cookies & cream (webshop)
- 25 gram erythritol poeder (webshop)
- 1 theel. vanille extract
- 3 blaadjes gelatine of 1.5 zakje vegatine
- 4 suikervrije speculoos koekjes (webshop)
Topping
- 1/3 deel koekkruimels bodem
- Optioneel : suikervrije speculoos pasta
Bereiding
- Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een goed deeg. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier en vet licht in. Duw 2/3 deel van je deeg uit over de bodem (ik had een ronde vorm van 15 cm doorsnee) en zet voor 20 min in de oven.
- Maak van de overige 1/3 deel deegkruimels op een bakpapiertje en leg deze de laatste 10 minuten ook in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
- Kwark vulling: week de gelatine in koud water of gebruik vegatine. Doe de andere ingrediënten in een kom en mix dit op een hoge stand totdat het luchtig is geworden. Smelt de gelatineblaadjes in een pannetje met klein beetje water en schenk het al roerend bij je kwark vulling. Hak de speculoos koekjes in grove stukken en spatel er doorheen. Schenk nu over je afgekoelde bodem heen.
- Verdeel je 1/3 deel koekkruimels over de bovenkant van je taart en besprenkel eventueel nog met speculoos pasta voor extra smaaksensatie!! Zet voor zeker 5 uur in de koelkast.
Voedingswaarden per taartpunt
- Kcal 205
- Koolhydraten 9.1 gram
- Vetten 16.2 gram
- Eiwitten 9 gram
Tip voor variatie:
Je kunt natuurlijk ook één van de andere whey eiwitpoeders met smaakje gebruiken hiervoor.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Vicky viel 92 kilo af met een koolhydraatarm eetpatroon
Het is geen dieet maar een levensstijl. Hierdoor is het zo makkelijk vol te houden. Het is makkelijk toepasbaar in het leven met een jong gezin en ook met mijn onregelmatige diensten. Gezondheidswinst voor mij; het gewicht wat weg is, ik ben zelfs sp Lees hier verder: Vicky DebackerViel 92 kilo af en weegt nu 53 kilo
Recept: Broccoli cheddar soep met hamreepjes
Recept: Griekse yoghurt met frambozen en amandelen
Dit recept met griekse yoghurt met frambozen en amandelen is koolhydraatarm en bevat veel eiwitten en is dus lekker gezond om de dag mee te beginnen.
Lees hier verder: Griekse yoghurt met frambozen en amandelen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten