logo mobiel

Snicker brownies

Dit ga je klaarmaken:

Snicker brownies

Recept beschrijving

Lekkere zelfgemaakte snicker brownies, om je vingers bij af te likken zo lekker!

Benodigde ingrediënten voor 15 repen

Brownie bodem

Karamel laag

  • 180 ml slagroom
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • 80 gram caramel crush (webshop)
  • 20 gram erythritol gold (webshop)
  • 1 theel. vanille aroma
  • Snuf zout
  • 50 gram pinda's ongezouten

Chocolade laag

Bereiding

  1. Brownie bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Smelt de roomboter samen met de chocolade in een pannetje. Laat afkoelen voor 10 minuten.
  2. Doe de eieren, erythritol gold, vanille aroma in een kom en mix voor 5 minuten met een elektrische mixer tot een luchtig beslag. Voeg het chocolade mengsel al mixend toe aan het luchtige beslag en meng het door elkaar. Spatel dan het hazelnootmeel en amandelmeel door het mengsel. Schenk in je brownievorm bekleed met bakpapier en bak voor 30 à 35 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Karamel laag: doe alle ingrediënten in een pannetje behalve de pinda's en roer tot het gemengd is en breng daarna aan de kook. Roer af en toe door en laat het borrelen maar zorg dat het niet overkookt. Doe dit ongeveer 20 minuten tot het mengsel indikt naar karamelsaus.
  4. Hak de pinda's grof en spatel door de karamelsaus heen en schenk op de afgekoelde brownie bodem.
  5. Zet in de koelkast zodat de karamelsaus hard wordt.
  6. Chocolade laag: doe de chocolade in een pannetje samen met de roomboter en laat smelten. Schenk over de uitgeharde karamellaag heen. Bak ondertussen de grof gehakte pinda's in een pannetje en strooi deze over de chocolade laag heen.
  7. Laat volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Ik heb gekozen voor grote bars, maar je kunt de bars ook halveren, dit scheelt weer in je macro's.

Voedingswaarden per reep

  • Kcal 275
  • Koolhydraten 4.6 gram
  • Vetten 25 gram
  • Eiwitten 4.6 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Vezels en het koolhydraatarm dieet
Vezels en het koolhydraatarm dieet

Vezels zijn zeer belangrijk binnen het koolhydraatarm dieet voor een goede werking van je darmen. Wat je mindert in koolhydraten vul je deels op met eiwitten, vezels en vetten. Lees hier verder: Waarom vezels zo belangrijk zijn binnen het koolhydraatarm dieet

10 redenen om te minderen met koolhydraten
10 redenen om te minderen met koolhydraten

10 redenen waarom u zou moeten minderen met koolhydraten zijn: U gaat vet verbranden, minder hongergevoelens, stabielere bloedsuikerspiegel, eiwitten en vetten werken meer verzadigend dan koolhydraten en het is wetenschappelijk bewezen. Lees hier verder: 10 redenen om te minderen met koolhydraten

Koolhydraatarme burger van tomaat
Recept: Koolhydraatarme burger van tomaat

🍅Een uitgeholde grote tomaat als broodje! Hoef je geen plakjes tomaat meer op je burger te leggen en krijg je minder snelle koolhydraten binnen dan met een normaal hamburgerbroodje Lees hier verder: Koolhydraatarme burger van tomaat

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten