logo mobiel

Griekse kipspiesjes met salade

Dit ga je klaarmaken:

Griekse kipspiesjes met salade

Recept beschrijving

Grieks eten is altijd één van mijn favorieten geweest, deze kipspiesjes met tomaten bloemkoolrijst, tzatziki en salade eten we dan ook regelmatig. Het is makkelijk om te maken en heb je eters, dan weet ik zeker dat ook zij hiervan zullen smullen! Je vindt dit recept ook in boek 2 blz. 66-67.

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kleine kipfilets
  • ¹/2 groene paprika
  • ¹/2 rode paprika
  • ¹/2 rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel souvlaki kruiden (je kunt het ook zelf maken, zie tip)
  • Peper en zout

Ingrediënten bloemkoolrijst

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • Olijfolie
  • 1 bouillonblokje

Ingrediënten salade

  • 50 gram sla naar keuze
  • ¹/2 rode ui
  • 200 gram komkommer
  • 8 olijven
  • 75 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Ingrediënten tzatziki

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 gram komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer met souvlaki kruiden en oregano. Snijd de rode ui en paprika in vierkantjes en rijg ze een voor een met een blokje kipfilet er tussen op een satéprikker. Leg de kipspiesjes even aan de kant en laat lekker marineren.
  2. Maak nu de tomaten bloemkoolrijst. Snijd de sjalot fijn, pers de knoflook en verwarm een pan met olijfolie. Bak de knoflook en sjalot glazig, voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Blus af met een beetje water en voeg een bouillonblokje toe. Laat enkele minuten koken tot het water opgenomen is of giet het overgebleven water af.
  4. Verhit een grillpan en laat goed heet worden. Grill hierin de kipspiesjes gaar.
  5. Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit. Meng dit met de yoghurt. Pers de knoflook en roer dit er ook doorheen. Voeg wat peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Als laatste maak je de salade. Pak een kom, snijd de sla en de rest van de groenten wat kleiner en breng op smaak met de azijn, olie en oregano. Leg de olijven en feta erboven op en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 514
  • KHD: 18,9
  • Vetten: 27,4
  • Eiwitten: 43,5
  • Vezels: 8,6

 

 

Tip voor variatie:

Je kunt ook zelf een souvlaki mix maken met deze kruiden: 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde peterselie, 1 tl uienpoeder, snufje cayennepeper, peper en zout naar smaak.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Alle artikelen over het koolhydraatarm dieet
Alle artikelen over het koolhydraatarm dieet

Hier treft u alle artikelen aan die gaan over het low carb dieet. Dus alles over hoe, wat, waarom, en wanneer je moet kiezen voor het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Artikelen over het koolhydraatarm dieet

Lisa kookt koolhydraatarm in de media
Lisa kookt koolhydraatarm in de media

Lisa is met haar koolhydraatarm dieetplan en receptenboek verschillende keren in de lokale media geweest. Bekijk hier de interviews en krantenartikelen. Lees hier verder: In de Media

Low carb tompouce
Recept: Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen! Lees hier verder: Low carb tompouce

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten