logo mobiel

Ontbijttaart met blauwe bessen

Dit ga je klaarmaken:

Ontbijttaart met blauwe bessen

Recept beschrijving

Ik heb weer een heerlijk receptje voor jullie! Dit keer heb ik verschillende ontbijttaartjes gemaakt. Ik deel eerst het recept voor de chocolade taartjes. Hiervoor heb ik 2 kleine springvormpjes gebruikt. Je vindt dit recept ook in mijn tweede boek op blz. 2-3.

Benodigde ingrediënten voor 2 ontbijttaartjes/4 porties

Bodem

  • 25 gram roomboter
  • 75 gram amandelmeel (webshop)
  • 10 walnoten
  • 1 ei
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 a 2 eetlepels erythritol naar smaak (webshop)

Chocolade laag

  • 160 ml kwark
  • 80 gr mascarpone
  • 30 gram pure chocolade 85%
  • 1 el rauwe cacaopoeder (webshop)
  • 1 blaadje gelatine
  • 4 eetlepels erythritol poedersuiker (webshop)

Topping

  • Rood fruit naar keuze
  • Gehakte (wal)noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Hak de 10 walnoten fijn en smelt de roomboter.
  3. Meng de gehakte walnoten met het amandelmeel, koekkruiden en erythritol. Voeg daarna het ei en de gesmolten roomboter toe. Meng alles door elkaar.
  4. Bekleed de springvormpjes met bakpapier of spray in. Verdeel de bodem over 2 vormpjes en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet 12-15 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de chocolade laag. Smelt de pure chocolade au bain marie.
  6. Meng de mascarpone, kwark, erythritol poedersuiker en cacaopoeder goed door elkaar. Voeg de gesmolten chocolade toe en laat de keukenmachine even draaien.
  7. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water. Verwarm dan een klein beetje van het water met het gelatineblaadje op laag vuur en roer tot de gelatine oplost. Voeg bij stap 6 en meng het goed door elkaar.
  8. Als de bodems zijn afgekoeld verdeel je het chocolademengsel over de 2 bodems en zet ze in de koelkast. Laat minimaal een paar uur opstijven. Je kunt ze dus het beste één dag van te voren maken als je ze als ontbijt wilt eten.
  9. Garneer met rood fruit naar keuze en eventueel wat gehakte (wal)noten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie

  • Kcal: 378
  • Koolhydraten: 10.7 gram
  • Vetten: 31.1 gram
  • Eiwit: 12.3 gram
  • Vezels: 5.8 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol
Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten een Omega 3 tekort. Dit verhoogd je risico op obesitas, depressies, hart en vaatziekten en gewrichtspijn. Lees hier verder: Omega 3 tekort en de invloed op cholesterol

Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips
Recept: Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Bloemkoolrijst is zo populair omdat de structuur lijkt op die van rijst en couscous. Het is de ideale koolhydraatvervanger voor een lunch of diner. Lees hier verder: Bloemkoolrijst recepten met uitleg en tips

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus
Recept: Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus Lees hier verder: Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten