logo mobiel

Hollands jachtpannetje met hamlappen

Dit ga je klaarmaken:

Hollands jachtpannetje met hamlappen

Recept beschrijving

Lekker puur Hollands jachtpannetje met hamlappen, echt een heerlijk recept voor wanneer het wat kouder is. Makkelijk om te maken en het staat binnen een handomdraai om tafel. Eventueel kun je er nog wat lekkere pasta uit de webshop erbij eten of bijvoorbeeld bloemkool/broccolirijst. En je kunt dit lekkere jachtpannetje ook in de slowcooker maken, laat het water dan weg en voeg de crème fraîche er pas het laatste half uur aan toe. Zet het 6 tot 8 uur op low. 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram hamlappen
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout

Jachtsaus

  • 300 ml water
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels sweet chilisaus (webshop)
  • 1 eetlepel erythritol (webshop)
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 blaadje laurier
  • ½ - 1 blokje bouillon (rund)
  • Verse tijm
  • Optioneel: 1 eetlepel ketjap (khb)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd ondertussen de champignons in partjes, snipper de sjalot en snijd de hamlappen in stukken van 2 centimeter. Meng de stukjes hamlappen met de paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verwarm de roomboter in een hapjespan en laat heet worden. Schroei de hamlappen aan alle kanten dicht en zet het vuur iets zachter. Voeg nu de champignons toe en laat een paar minuten meebakken, voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en bak nog een minuut of 2 mee.
  3. Kook de sperziebonen in 8 tot 15 minuten gaar. Ik kook ze altijd zo kort mogelijk, zo blijven zo veel mogelijk voedingsstoffen bewaard, maar als je niet van sperziebonen met een bite houdt, kook ze dan zeker 15 minuten.
  4. Voeg nu alle ingrediënten voor de saus bij het vlees in de hapjespan en laat 15 minuten pruttelen. Je kunt de deksel eraf laten als je de saus wat dikker wilt, dan kookt de saus in. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout en eventueel extra kruiden toe.
  5. Haal wel even de takjes tijm uit de saus als je verse takjes gebruikt hebt. Serveer het jachtpannetje samen met de gekookte sperziebonen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 365
  • Koolhydraten 10.6 gram
  • Vetten 18.6 gram
  • Eiwitten 35.3 gram
  • Vezels 7.1 gram

Tip voor variatie:

Eet je geen varkensvlees? Kies dan voor kippendijen. Eet je vegetarisch? Gebruik dan bonen of kikkererwten (khb) in plaats van vlees of kies voor een vleesvervanger of jackfruit.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Oosterse salade met ossenhaas
Recept: Oosterse salade met ossenhaas

Deze oosterse salade met ossenhaas is hier favoriet. Boordevol heerlijke gezonde verse groenten en lekker mals vlees. Lees hier verder: Oosterse salade met ossenhaas

Low carb quesadillas
Recept: Low carb quesadillas

Er gaat niets boven zelfgemaakte quesadillas! En daar hoef je zeker niet voor naar een Mexicaans restaurant, want je maakt ze zo gemakkelijk zelf! Bovendien kun je quesadillas zelf veel koolhydraatarmer maken met wat kleine veranderingen. Lees hier verder: Low carb quesadillas

Taco cup salade
Recept: Taco cup salade

Een zelfgemaakt koolhydraatarme taco cup salade met kip, lekker voor de lunch of voor diner. Lees hier verder: Taco cup salade

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten