logo mobiel

Hollands jachtpannetje met hamlappen

Dit ga je klaarmaken:

Hollands jachtpannetje met hamlappen

Recept beschrijving

Lekker puur Hollands jachtpannetje met hamlappen, echt een heerlijk recept voor wanneer het wat kouder is. Makkelijk om te maken en het staat binnen een handomdraai om tafel. Eventueel kun je er nog wat lekkere pasta uit de webshop erbij eten of bijvoorbeeld bloemkool/broccolirijst. En je kunt dit lekkere jachtpannetje ook in de slowcooker maken, laat het water dan weg en voeg de crème fraîche er pas het laatste half uur aan toe. Zet het 6 tot 8 uur op low. 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram hamlappen
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout

Jachtsaus

  • 300 ml water
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels sweet chilisaus (webshop)
  • 1 eetlepel erythritol (webshop)
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 blaadje laurier
  • ½ - 1 blokje bouillon (rund)
  • Verse tijm
  • Optioneel: 1 eetlepel ketjap (khb)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd ondertussen de champignons in partjes, snipper de sjalot en snijd de hamlappen in stukken van 2 centimeter. Meng de stukjes hamlappen met de paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verwarm de roomboter in een hapjespan en laat heet worden. Schroei de hamlappen aan alle kanten dicht en zet het vuur iets zachter. Voeg nu de champignons toe en laat een paar minuten meebakken, voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en bak nog een minuut of 2 mee.
  3. Kook de sperziebonen in 8 tot 15 minuten gaar. Ik kook ze altijd zo kort mogelijk, zo blijven zo veel mogelijk voedingsstoffen bewaard, maar als je niet van sperziebonen met een bite houdt, kook ze dan zeker 15 minuten.
  4. Voeg nu alle ingrediënten voor de saus bij het vlees in de hapjespan en laat 15 minuten pruttelen. Je kunt de deksel eraf laten als je de saus wat dikker wilt, dan kookt de saus in. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout en eventueel extra kruiden toe.
  5. Haal wel even de takjes tijm uit de saus als je verse takjes gebruikt hebt. Serveer het jachtpannetje samen met de gekookte sperziebonen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 365
  • Koolhydraten 10.6 gram
  • Vetten 18.6 gram
  • Eiwitten 35.3 gram
  • Vezels 7.1 gram

Tip voor variatie:

Eet je geen varkensvlees? Kies dan voor kippendijen. Eet je vegetarisch? Gebruik dan bonen of kikkererwten (khb) in plaats van vlees of kies voor een vleesvervanger of jackfruit.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tips koolhydraatarm dieet & Schuilnamen voor suike
Tips koolhydraatarm dieet & Schuilnamen voor suike

Er zijn veel verschillende namen voor suikers en koolhydraten. Laat je niet misleiden en volg deze tips in het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Tips koolhydraatarm dieet & schuilnamen suiker

Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten. Lees hier verder: Nieuwsbrief Inschrijven

Denise is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Denise is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten

Van huis uit at Denise altijd veel koolhydraten, een bult rijst bij het avondeten. Ik heb voornamelijk geprobeerd meer te sporten en gezonder te eten. Maar ik wist toen nog niet dat ik te grote porties koolhydraten at, onder de mom van dat is gezond. Lees hier verder: Denise Regina Tiam-Fook Denise viel ruim 20 kilo af en weegt weer in de 60 kg

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten