Hollands jachtpannetje met hamlappen

Recept beschrijving

Lekker puur Hollands jachtpannetje met hamlappen, echt een heerlijk recept voor wanneer het wat kouder is. Makkelijk om te maken en het staat binnen een handomdraai om tafel. Eventueel kun je er nog wat lekkere pasta uit de webshop erbij eten of bijvoorbeeld bloemkool/broccolirijst. En je kunt dit lekkere jachtpannetje ook in de slowcooker maken, laat het water dan weg en voeg de crème fraîche er pas het laatste half uur aan toe. Zet het 6 tot 8 uur op low. 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/hollands-jachtpannetje-met-hamlappen

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram hamlappen
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram champignons
  • 50 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout

Jachtsaus

  • 300 ml water
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels sweet chilisaus (webshop)
  • 1 eetlepel erythritol (webshop)
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 blaadje laurier
  • ½ - 1 blokje bouillon (rund)
  • Verse tijm
  • Optioneel: 1 eetlepel ketjap (khb)

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Snijd ondertussen de champignons in partjes, snipper de sjalot en snijd de hamlappen in stukken van 2 centimeter. Meng de stukjes hamlappen met de paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verwarm de roomboter in een hapjespan en laat heet worden. Schroei de hamlappen aan alle kanten dicht en zet het vuur iets zachter. Voeg nu de champignons toe en laat een paar minuten meebakken, voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en bak nog een minuut of 2 mee.
  3. Kook de sperziebonen in 8 tot 15 minuten gaar. Ik kook ze altijd zo kort mogelijk, zo blijven zo veel mogelijk voedingsstoffen bewaard, maar als je niet van sperziebonen met een bite houdt, kook ze dan zeker 15 minuten.
  4. Voeg nu alle ingrediënten voor de saus bij het vlees in de hapjespan en laat 15 minuten pruttelen. Je kunt de deksel eraf laten als je de saus wat dikker wilt, dan kookt de saus in. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout en eventueel extra kruiden toe.
  5. Haal wel even de takjes tijm uit de saus als je verse takjes gebruikt hebt. Serveer het jachtpannetje samen met de gekookte sperziebonen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 365
  • KHD 10.6 gr
  • Vetten 18.6 gr
  • Eiwitten 35.3 gr
  • Vezels 7.1 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Watermeloen aardbeien ijsjes

Watermeloen aardbeien ijsjes

Niets is zo verfrissend als een lekker ijsje in de zomer! Hopelijk komt de zon ook weer snel tevoorschijn in Nederland! Als je slim bent, maak je alvast deze ijsjes en leg je ze in je diepvries, zo kun je straks meteen genieten als het zomerse weer o

Braziliaanse limonade

Braziliaanse limonade

Deze heerlijke frisse limonade, is heerlijk om te drinken op een zomerse dag.

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.

Bosvruchten kwark bars

Bosvruchten kwark bars

Heerlijke bosvruchten kwark bars op basis van plantaardige producten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa