logo mobiel

Japanse sushi bootjes

Dit ga je klaarmaken:

Japanse sushi bootjes

Recept beschrijving

Heerlijke Japanse sushi bootjes, voor op tafel bij visite of lekker voor jezelf als snack of als lunch!

Benodigde ingrediënten voor 6 bootjes

  • 1 grote komkommer
  • 24 gepelde garnalen
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 zakje zero rijst
  • 3 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • ½ eetlepels sesamzaad
  • roomboter of olie om te bakken
  • Peper en zout
  • Optioneel: sojasaus
  • Optioneel: wasabi

Bereiding

  1. Snijd de uiteindes van de komkommer af en snijd de komkommer in 3 gelijke delen. Snijd ieder deel nog horizontaal doormidden en haal overal het natte binnenste gedeelte uit de komkommer.
  2. Smeer, als je van wasabi houdt, wat wasabi over de onderkant van de komkommerbootjes.
  3. Schil en snijd de avocado in dunne plakjes of stukjes en hak ook de bosui fijn en zet even aan de kant.
  4. Verwarm een pan met water op het vuur. Spoel de zero rijst goed af onder de kraan en doe daarna in de pan met warm water, let op dat het niet gaat koken, even opwarmen voor enkele minuten is voldoende.
  5. Giet de zero rijst daarna af en laat goed uitlekken. Verdeel 1 eetlepel (Japanse) mayonaise en 1 eetlepel azijn over de zero rijst en hussel goed door elkaar. Zet de rijst even aan de kant.
  6. Verwarm een koekenpan met olie of boter. Dep de gepelde garnalen droog met een keukenpapiertje en leg ze in de warme pan. Bak de garnalen op hoog vuur enkele minuten. Verdeel wat peper en zout over de garnalen. Eventueel kun je ook extra kruiden toevoegen. Denk aan paprikapoeder, knoflook, peterselie etc.
  7. Meng de overgebleven mayonaise, samen met de sriracha saus door elkaar en voeg hier de garnalen aan toe en de helft van de bosui.
  8. Verdeel de zero rijst over de komkommer bootjes, leg hierop wat avocado, daarop 4 garnalen met saus per sushibootje en verdeel als laatste de bosui over de sushibootjes.
  9. Garneer de sushi bootjes met wat sesamzaad, eventueel wat sojasaus en eet smakelijk!

Voedingswaarden per sushi bootje

  • Kcal 143
  • Koolhydraten 2.8 gram
  • Vetten 12.1 gram
  • Eiwitten 4.2 gram
  • Vezels 2.9 gram

Tip voor variatie:

Ook lekker met verse zalm en/of tonijn. Eet je geen vis? Kies dan voor stukjes kip of maak een vegetarische variant met plantaardige vis.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Richtlijnen koolhydraatarm dieet
Richtlijnen koolhydraatarm dieet

Deze richtlijnen van het koolhydraatarm dieet maken het voor jou makkelijker om een koolhydraatarme levensstijl op te bouwen. Lees hier verder: Richtlijnen koolhydraatarm dieet

10 redenen om te minderen met koolhydraten
10 redenen om te minderen met koolhydraten

10 redenen waarom u zou moeten minderen met koolhydraten zijn: U gaat vet verbranden, minder hongergevoelens, stabielere bloedsuikerspiegel, eiwitten en vetten werken meer verzadigend dan koolhydraten en het is wetenschappelijk bewezen. Lees hier verder: 10 redenen om te minderen met koolhydraten

Koolhydraatarme huzarensalade
Recept: Koolhydraatarme huzarensalade

Heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkool! Lees hier verder: Koolhydraatarme huzarensalade

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten